Dit weer kan je verwachten op Koningsdag

26 april 2021, 07:30

Feestdagen
Koningsdag. Foto: Adri Joosse. Koningsdag, vlag, wimpel

De oranjezon schijnt op Koningsdag flink. Dat is goed nieuws voor iedereen die er toch op uit gaat op een voor velen vrije dag. Het blijft overal droog en de temperatuur is best aangenaam. Het wordt op veel plaatsen 15-16 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het 17 graden worden. Alleen in het noorden, noordwesten en op de Waddeneilanden is het wat frisser met maxima tussen 12 en 14 graden.

Struinen over vrijmarkten zit er helaas dit jaar niet in, maar het is wel prima weer voor een lekkere wandeling of fietstocht. Ook voor activiteiten die her en der worden georganiseerd is het prima weer. De zon schijnt flink, alleen in het noorden krijgt de zon soms concurrentie van wolken, maar het blijft droog. De paraplu is dan ook niet nodig.

De temperatuur stijgt naar 12 tot 14 graden in het noorden, noordwesten en op de Waddeneilanden. Elders stijgt het kwik naar 15 tot 17 graden en bij dit alles waait een zwakke tot matige oostenwind. Uit de wind en in de zon is het dan ook goed toeven.

foto: Marianne de Blauw-Ganzevles
foto: Marianne de Blauw-Ganzevles

Foto: Marianne de Blauw-Ganzevles

Regionaal weerbericht Koningsdag

Hieronder het Koningsdagweerbericht per regio.

Friesland, Groningen en Drenthe

In de drie noordelijke provincies begint de dag met zonneschijn. Er trekken ook wat wolkenvelden over de provincie, maar het blijft droog. De temperatuur stijgt naar 13-14 graden. Op de Waddeneilanden blijft het kwik met maximaal 12 of 13 graden wat achter. De wind is zwak tot matig en waait uit het oosten tot zuidoosten.

Zeeland, Noord- en Zuid-Holland

In de westelijke kustprovincies schijnt de zon flink. De temperatuur stijgt naar een graad of 15. In de Kop van Noord-Holland en in het westen van Zeeland is het maximaal 12-13 graden. Waaien doet het niet of nauwelijks en op de stranden steekt in de middag een zwakke wind van zee op. De temperatuur zal dan ook wat lager komen te liggen.

Utrecht, Flevoland, Gelderland, Overijssel

De zon schijnt flink en het blijft overal droog. Er waait een zwakke tot matige oostenwind. De temperatuur stijgt in de middag naar 15-16 graden.

Noord-Brabant en Limburg

In de zuidelijke provincies schijnt de zon uitbundig. Het blijft overal droog en er waait een zwakke tot matige oostenwind. De temperatuur stijgt naar 16 of 17 graden. Ook in Eindhoven, waar het koninklijk paar Koningsdag viert, is het droog met veel zon en 17 graden.

De weersverwachting voor de rest van de week volg je via het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Foto: Adri Joosse

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven