Weekendweer: heel ander weer

26 januari 2024, 07:30

Deze week is ronduit onstuimig van start gegaan met buien en veel wind. Daarnaast scheen de zon ook geregeld en was het ronduit zacht voor de tijd van het jaar. Dit weekend hebben we ander weer. Wat kunnen we verwachten?

Vrijdagochtend regent het overal flink en het waait het stevig door. In de middag wordt het overal droog en zonnig. Alles over het weer tijdens deze vrijdag lees je in onze uitgebreide weersverwachting.

Koude start, wel zonnig

Zaterdag start koud met temperaturen die tijdens de vroege ochtenduren rond het vriespunt liggen. Daarbij schijnt de zon flink en hiermee is het heerlijk weer voor een mooie winterwandeling. In de loop van de dag verschijnen wel sluierwolken, maar hier heeft de zon weinig last van. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar gemiddeld 7 graden bij een overwegend matige zuiden- tot zuidwestenwind. Het is hiermee minder zacht dan voorgaande dagen.

Zaterdagavond is het rustig en tijdens de nacht naar zondag koelt het bij weinig wind af naar waarden rond het vriespunt. Het is voorlopig de laatste koude nacht waarmee we te maken krijgen.

Vorst aan de grond. Foto: Peter van der Schoot
Vorst aan de grond. Foto: Peter van der Schoot

Meer bewolking en zachter

Zondag wordt ook een mooie januaridag met ruimte voor de zon, maar er zijn wel meer wolkenvelden aanwezig dan op zaterdag. Het blijft wel de hele dag droog. Het wordt 8 graden in het noorden tot 10 of 11 graden in het zuiden bij een matige wind uit het zuiden.

Na het weekend blijft het zacht met overdag 10 graden of zelfs meer en tijdens de nachten ligt het kwik ruim boven het vriespunt. Ter vergelijking: maxima rond 6 graden zijn gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. Soms is nog ruimte voor de zon, maar over het algemeen zijn er vrij veel wolkenvelden aanwezig. Het blijft wel droog, pas in de loop van volgende week neemt de kans op regen toe.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Foto in video thumbnail: Ger Zandbergen

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black