Vierde storm van 2020 een feit

Vierde storm van 2020 een feit

Aangemaakt: 23 feb 2020, 10:09 uur

Na een herfst zonder storm beleven we vandaag al de vierde officiële storm van 2020 en de vijfde winterstorm van dit seizoen! Tussen 9:00 en 10:00 uur waaide het in Vlissingen gemiddeld met windkracht 9 en daarmee is officieel sprake van storm. De zwaarste windstoot tot dusver werd gemeten in Wilhelminadorp en bedroeg 112 km/uur.

De storm van vandaag is kortstondig en verdwijnt vanmiddag. In het zuiden blijft het nog wel tot aan de avond onstuimig met zware windstoten die de carnavalsoptochten teisteren.

Lees ook: Weerbericht Nederland

Vier stormen in twee weken

Op 9 februari trok zware storm Ciara over ons land, 11 februari volgde de tweede storm van het jaar en op 16 februari deed storm Dennis ons land aan. Deze storm bracht ook lente-temperaturen met zich mee. Met 16,7 graden in De Bilt was het de warmste 16 februari ooit gemeten en in het Limburgse Arcen werd het zelfs 18,3 graden. De storm van vandaag is de vierde in ruim twee weken.

De winter telt inmiddels al vijf stormen. De eerste officiële winterstorm van deze winter vond plaats op 15 december 2019. De winter werd voorafgegaan door een herfst zonder storm. Het was zelfs zeer zeldzaam dat het voor de tweede herfst op rij niet stormde.

Foto: ANP

Door: Jaco van Wezel