Weekend weer: opnieuw kans op sneeuw

22 januari 2021, 08:18

d2f4a187-weerfotoevavogel-1280x600

Afgelopen weekend viel in het hele land een beetje sneeuw. Ook komend weekend staat sneeuw op het programma. Of het ook op veel plaatsen weer een witte wereld oplevert is de vraag, maar vooral voor de nacht naar zondag en zondagochtend is deze kans zeker aanwezig.

Voorafgaand aan het weekend hebben we vandaag een droge dag met een mix van wolken en zon. Het wordt circa 7 graden en het is prima weer voor een wandeling. In de kustgebieden waait wel een stevige zuidwestenwind.

Zaterdag is het bewolkt en vanuit het zuidwesten gaat het regenen. De neerslag kan op steeds meer plaatsen overgaan in natte sneeuw, maar de kans op het ontstaan van een sneeuwdek is overdag nog heel klein. De zon kan ook even schijnen en het wordt maximaal 4-5 graden.

Beste kansen op sneeuwdek voor Zuid-Limburg

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag neemt de kans op winterse neerslag verder toe. Vooral in het zuiden en oosten is kans op sneeuw, waarbij het deels kan blijven liggen. De beste kansen op een witte wereld zijn voor de heuvels van Zuid-Limburg.

Zondag kan in de vroege ochtend in het oosten nog (natte) sneeuw vallen. Vanuit het westen wordt het droog. Zondagmiddag is er een enkele winterse bui, afgewisseld met zonneschijn. Het wordt circa 4 graden. Daarmee is het vrij koud voor de tijd van het jaar.

Lees ook: waarom is het lichter als er sneeuw ligt?

8b044468-albert-thibaudier

Foto: Albert Thibaudier, Heerenveen, 16 januari 2021

Mogelijk zondagavond nieuwe kansen

Zondagavond en in de nacht naar maandag zou een nieuw neerslaggebied weer wat (natte) sneeuw kunnen opleveren, maar ook hierbij is het behoorlijk onzeker in hoeverre eventuele sneeuw kan blijven liggen.

Na het weekend is het maandag en dinsdag nog vrij koud met maxima van 2 tot 4 graden en in de nacht lichte vorst. Het weerbeeld blijft licht wisselvallig met naast geregeld zon ook kans op een winterse bui. Vanaf woensdag loopt de temperatuur op en valt alle neerslag gewoon weer als regen.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

f4be16a9-logo-upday

Hoofdfoto: Eva Vogel (16 januari 2021)

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook