India wordt geteisterd door aardverschuivingen

20 juli 2023, 12:00

Buitenland
Beschadigde voertuigen op een plek van een aardverschuiving. Foto: ANP / Punit PARANJPE

In India worden meer dan honderd mensen vermist nadat afgelopen nacht een aardverschuiving plaatsvond op zo'n 60 kilometer ten westen van Mumbai, meldt persbureau Reuters. Zeker tien mensen kwamen als gevolg van de natuurramp, die werd veroorzaakt door hevige regenval, om het leven.

Middenin de nacht begon de verzadigde bodem nabij het afgelegen berggehucht Irshalwadi te schuiven, meldden de autoriteiten. Hoewel ruim tachtig mensen konden worden gered, vielen er ook tien doden. Naar schatting wonen er zo'n 225 mensen in het dorpje. Van zeker honderd van hen wordt gevreesd dat zij nog onder het puin liggen.

Op sommige plaatsen ligt het puin 3 tot soms wel 9 meter hoog. "Het is moeilijk om hier met zware machines te komen", zegt een medewerker van de National Disaster Response Force tegen de Indian Express-krant. "Het is bijna 3 kilometer lopen naar de rampplek en we moeten het puin handmatig verwijderen, wat waarschijnlijk veel tijd in beslag zal nemen."

Lees ook: Hierdoor is veel regen in de bergen zo gevaarlijk

Volgens de Indiase weerdienst viel er in de afgelopen 24 uur bijna 400 millimeter regen in het gebied. Donderdag werd er opnieuw regen verwacht, maar dan minder hevig. Door het noodweer zijn scholen in de buurt gesloten, raakten wegen overstroomd en werd het openbaar vervoer platgelegd.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven