Weekendweer: opnieuw een zacht weekend?

02 februari 2024, 07:30

We zitten inmiddels in het eerste weekend van februari en ondanks dat het hartje winter is is van winterweer komend weekend absoluut geen sprake. Sterker nog, de temperatuur doet er zelfs nog een schepje bovenop. Wat je precies kan verwachten lees je in dit weekendweerbericht.

Vandaag is het overwegend droog, maar wel bewolkt. Het blijft zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 8 tot 10 graden. Alle details over het weer op vrijdag lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Druilerig weekend

Zaterdagochtend is het zeer zacht met in de vroege ochtend al temperaturen rond 10 graden. Uiteindelijk stijgt de temperatuur lokaal nog naar 12 graden. Dat is fors hoger dan de 6 graden die gebruikelijk is voor begin februari. De relatief hoge temperaturen gaan niet samen met zonnige omstandigheden. Sterker nog, de dag verloopt grijs door de aanwezigheid van flink wat bewolking. Af en toe is een spatje regen mogelijk, maar van grote hoeveelheden is geen sprake. De wind is matig tot aan zee vrij krachtig en komt uit het westen, 3-5 Bft.

In de nacht naar zondag is het overwegend bewolkt en kan het op meerdere plekken gaan regenen. In combinatie met een doorstaande westenwind koelt het nauwelijks af. De minima liggen rond een graad of 9.

Zondag wat vaker nat

Ook zondag verloopt grijs en zien we de zon nergens. Hierbij valt van tijd tot tijd regen. Vooral in het midden is de paraplu zondag vaak nodig. Mogelijk regent het hier zelfs de hele dag. Al met al geen beste dag voor buitenactiviteiten. In het zuidwesten blijft het vaker droog. Aan de temperatuur en wind verandert weinig in vergelijking met zaterdag. Het wordt wederom 10 tot 12 graden.

Na het weekend kouder?

In de nieuwe week blijft het voorlopig zacht. De wisselvalligheid neemt vanaf dinsdag weer flink toe en dan moeten we rekening houden met kletsnatte dagdelen. Richting het weekend lijkt de temperatuur wat te dalen, maar echt winterweer is voorlopig nog niet aan de orde.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black