Zomervakantie weerbericht: zeer warme weer bijna voorbij

22 augustus 2020, 07:15

Vakantieweer
21c8e933-weerfototw-1280x600
21c8e933-weerfototw-1280x600
21c8e933-weerfototw-1280x600

De officiële hittegolf is voorbij, maar het (zeer) warme zomerweer nog niet. De komende dagen wordt het eerst weer flink warmer met donderdag in het zuiden en zuidoosten temperaturen van 30-32 graden. In het weekend koelt het dan weer af. Of dit dan de voorbode is van een koeler slot van augustus of dat er nog een zomerse periode aankomt lees je in dit zomervakantie weerbericht.

De kids in de regio Noord zijn deze week weer naar school gegaan en volgende week gaat ook regio Zuid weer aan de bak. Gisteren eindigde de officiële hittegolf in De Bilt na 13 dagen, maar de komende dagen wordt het tijdelijk weer heel warm. Regionaal en dan vooral in het oosten en zuiden gaat de hittegolf dan ook nog volop door. Voor vakantievierders in eigen land is het de rest van de week dan ook ronduit zomers.

Deze woensdag is een prima dag om er lekker op uit te gaan in korte broek en T-shirt. De zon schijnt flink en je hoeft geen rekening te houden dat je natregent. Wel zien we geleidelijk de bewolking toenemen. Er wordt weer warmere lucht aangevoerd en de temperatuur is dan ook overal weer zomers met maxima van 25 tot 28 graden.

Wisselvalligheid neemt toe

Komende avond en nacht is het overwegend bewolkt en valt wat lichte regen en motregen. Na passage van dit regenfront wordt nog warmere lucht aangevoerd. Donderdag is het in het zuiden en zuidoosten dan ook weer zweten geblazen. De temperatuur stijgt naar tropische waarden van 30-32 graden. Ook elders in het land is het dan zeer warm met maxima van 26-29 graden. Voor het gevoel zal het benauwd en drukkend warm aanvoelen.

De warmte is tijdelijk, want vrijdag wordt de ergste hitte vanuit het westen weer verdreven. Dit kan gepaard gaan met enkele regen- en onweersbuien. De temperatuur ligt tussen 24 en 28 graden.

b6e4d975-weerfotoel
b6e4d975-weerfotoel

Foto: Erica van Leeuwen – de Bruijn

Normalere middagtemperaturen voor augustus

In het weekend is de hitte overal weer verdwenen en gaat augustus weer wat normaler doen met de temperatuur. Zaterdag wordt het 22-24 graden en zondag is het 19-21 graden. Ook de regionale hittegolf is dan voorbij en met deze temperaturen is het een stuk eenvoudiger om het huis te koelen. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, wolken en op beide dagen enkele buien.

Lees ook ons meest uitgebreide weerbericht van Nederland

Foto: Ton Wesselius

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven