Eindelijk lente? Zachter weer komt eraan!

11 april 2021, 09:20

Ben je het kille en bewolkte weer helemaal beu? Dan is er goed nieuws! Er komt namelijk zachter weer aan met een lekker lentezonnetje. Hier lees je hoe zacht en lenteachtig het wordt.

Winterse buien met Pasen, een pak sneeuw op woensdag, regen dit weekend, de lente was deze week ver te zoeken. Maar daar komt nu verandering in! Maandag hebben we nog met winterse buien te maken, maar de dagen daarna wordt het overwegend droog met zonnige perioden. Geleidelijk loopt de temperatuur op en vanaf vrijdag wordt het 10-15 graden. Dat zijn vrij normale waarden voor de tijd van het jaar. De afgelopen tijd was het veel kouder dan normaal!

Kasteel op mooie lentedag met kale bomen

Foto: Joyce Derksen

De kans op échte lentewarmte van 20 graden of meer is voorlopig klein. Dat komt doordat we komende tijd met een noordoostenwind te maken krijgen. Dat betekent wel zonnige perioden, maar in deze tijd van het jaar nog geen hoge temperaturen. In Noord-Europa is het namelijk nog steeds koud. Mocht de wind naar het zuidoosten of zuiden draaien, dan ziet het er voor de lenteliefhebber een stuk beter uit. De kans op zo’n zachte wind is voorlopig slechts 20%.

Lees ook het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Zachter lenteweer met koude nachten

Hoewel we in de loop van de week geleidelijk met zachter weer te maken krijgen, blijft het in de nacht en vroege ochtend koud. ’s Middags is een winterjas misschien te warm, maar ’s ochtends vroeg heb je hem nog echt wel nodig. De koude nachten met kans op vorst zijn een risico voor planten in je tuin. Meer over daarover lees je in vorst op komst: bescherm je planten.

Hoofdfoto: Anne-Marie van Iersel

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook