Weekend weer: zo nat wordt het weekend

09 april 2021, 07:45

Na het winterse weer van deze week is de lente ook dit weekend ver te zoeken. Het belooft tijdelijk kletsnat te worden met zelfs kans op natte sneeuw. In dit weekendweerbericht lees je wat voor weer het dit weekend wordt en waar de meeste regen valt.

Leg je paraplu maar vast klaar, want dit weekend staat in het teken van neerslaggebieden die vanuit het zuidwesten over ons land trekken. Vooral zaterdag kan het later op de dag urenlang regenen. In de nacht naar zondag en zondagochtend vroeg is ook kans op natte sneeuw. Niet alleen je paraplu komt dan van pas, maar ook je winterjas. Tijdens neerslag is het namelijk hooguit een graad of 5, waterkoud dus. En wanneer er natte sneeuw valt, daalt de temperatuur naar slechts een paar graden boven het vriespunt.

Regen zorgt voor plassen langs de kant van de weg

Foto: Ben Saanen

Natst in zuidoosten

De kans op neerslag is het grootst in de zuidoostelijke helft van het land. Daar kan het urenlang regenen, maar er zijn ook perioden dat het wat minder hard regent of zelfs even droog is. Verder naar het noordwesten zijn de droge perioden waarschijnlijk langer. Op een lekker lentezonnetje hoef je dit weekend niet of nauwelijks te rekenen. Als de zon doorbreekt, dan is de kans daarop het grootst in het noordwesten.

Tijdens droge perioden loopt het kwik zaterdag op naar 7-9 graden. Zondag liggen de maxima een paar graden lager en wordt het slechts 5-7 graden. Normaal is het in deze tijd van het jaar 11-15 graden en daarmee is het dit weekend dus flink te koud voor de tijd van het jaar.

Na het weekend blijft het grotendeels droog en krijgen we de zon vaker te zien. Ook neemt de kans op zachter weer toe. Meer daarover lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Hoofdfoto: Ben Saanen

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook