Weekendweer: zo lekker wordt het eerste weekend van juli

01 juli 2022, 07:30

Weekendverwachting
Het is dit weekend heerlijk weer. Foto: Renate Ridderhof

Het weerbeeld ziet er dit weekend prima uit voor alle buitenactiviteiten. De zon schijnt flink, maar er trekken ook wolkenvelden voorbij. Op veel plaatsen blijft het droog, al is een lokale bui niet helemaal uitgesloten. Welke temperatuur je daarbij kan verwachten lees je in dit weekendweerbericht.

Zomermaand juli is begonnen en het weerbeeld ziet er in het eerste weekend prima uit. De zon schijnt zaterdag flink, maar geleidelijk komen wel stapelwolken tot ontwikkeling en in de middag kan de zon hierdoor even verdwijnen. In het noordwesten van het land is een enkele lokale bui niet helemaal uitgesloten, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. De wind waait uit het zuidwesten en is zwak tot matig van kracht en daarmee wordt warme lucht aangevoerd. De temperatuur loopt op naar 20 tot 22 graden in het westen en naar 23 tot 25 elders met de hoogste temperaturen in Limburg.

Het is dan ook prima weer voor een lange wandeling of fietstocht. Ook is het heerlijk weer voor een festival of een bezoek aan een zomerfeest of braderie. Smeer je wel goed in, want de zonkracht is 7. Dat betekent dat de onbeschermde huid in een kwartier kan verbranden.

In de avond kan de BBQ worden aangestoken, want het blijft lang aangenaam met weinig wind. Om 18:00 uur is het 20 tot 25 graden, rond zonsondergang (rond 22:00 uur) is het 17 tot 20 graden.

Weten wat het weer op deze vrijdag doet? Lees dan het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Zon op zondag, lokaal een bui

Ook zondag is een fraaie zomerdag met flink wat zon. Daarbij maken vooral het noordoosten en oosten kans op een lokale bui. De wind waait wat meer uit het westen en daardoor is het net iets minder warm. Het wordt 19 tot 24 graden. Met deze temperaturen is het nog steeds heerlijk weer om in zomerkleding en zonder jas naar buiten te gaan.

Ook volgende week ziet het weerbeeld er prima uit. De zon schijnt flink, maar zo nu en dan is ook een lokaal buitje mogelijk. De middagtemperatuur is prima voor begin juli en ligt veelal tussen 19 en 23 graden.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven