Zeist - 17 september 2014 - In het binnenland ontstaan dagelijks buien, de eerste dagen vooral in het westen van het land, later in de week kan het oosten op buien rekenen. Deze week ontkomen ook diverse badplaatsen aan de Middellandse Zee niet aan buien. Er zijn ook zonnige perioden en de temperaturen liggen 's middags veelal boven 25 graden. In Istanboel is het de komende tijd wisselvallig met veel wolken en soms buien.

Activiteitenweer Turkije

Gezondheidsweer Turkije

Het klimaat in Turkije

Turkije is een groot land met veel verschillende klimaattypen. Rond de Bosporus en in de gebieden aan de Egeïsche en de Middellandse Zee heerst een mediterraan klimaat. In het binnenland is het in de winter een stuk kouder dan aan de kust. Regen valt landinwaarts het hele jaar door, maar in bescheiden hoeveelheden. In het mediterrane gebied valt er tussen december en maart elke maand tussen de 100 en 200 millimeter. Het uiterste zuiden, aan de grens met Syrië en Irak, is het warmst. In juli wordt het daar 40°C.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.