Zeist - 23 april 2014 - Onstabiele lucht is onderweg en dat betekent dat de buienkans de komende dagen steeds verder toeneemt. Aanvankelijk beperken de buien zich nog tot lokaal niveau, richting het weekend zijn ze in overvloed aanwezig. Desondanks weet de temperatuur in het grootste deel van het land nog altijd op te lopen tot boven 20 graden. In de populaire badplaatsen ligt het kwik tussen 23 en 26 graden.

Activiteitenweer Turkije

Gezondheidsweer Turkije

Het klimaat in Turkije

Turkije is een groot land met veel verschillende klimaattypen. Rond de Bosporus en in de gebieden aan de Egeïsche en de Middellandse Zee heerst een mediterraan klimaat. In het binnenland is het in de winter een stuk kouder dan aan de kust. Regen valt landinwaarts het hele jaar door, maar in bescheiden hoeveelheden. In het mediterrane gebied valt er tussen december en maart elke maand tussen de 100 en 200 millimeter. Het uiterste zuiden, aan de grens met Syrië en Irak, is het warmst. In juli wordt het daar 40°C.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.