Zeist - 21 november 2014 - Koudere lucht in het oosten van Europa trekt langzaam naar het zuiden en bereikt geleidelijk Turkije. Het wordt daardoor geleidelijk koeler. De wisselvalligheid trekt langzaam oostwaarts en maakt plaats voor een wisseling van zon, wolkenvelden en lokaal een bui. In Ankara zakt de nachttemperatuur komende week onder het vriespunt, overdag wordt het niet veel warmer dan een graad of 7.

Activiteitenweer Turkije

Gezondheidsweer Turkije

Het klimaat in Turkije

Turkije is een groot land met veel verschillende klimaattypen. Rond de Bosporus en in de gebieden aan de Egeïsche en de Middellandse Zee heerst een mediterraan klimaat. In het binnenland is het in de winter een stuk kouder dan aan de kust. Regen valt landinwaarts het hele jaar door, maar in bescheiden hoeveelheden. In het mediterrane gebied valt er tussen december en maart elke maand tussen de 100 en 200 millimeter. Het uiterste zuiden, aan de grens met Syrië en Irak, is het warmst. In juli wordt het daar 40°C.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.