Update maandverwachting juli: krijgen we meer tropische hitte?

17 juli 2022, 12:30

Zwemmen tijdens heet zomerweer. Foto: Willy Bonnink-Naves

Update maandverwachting juli: krijgen we meer tropische hitte? De zomer gaat even op de hete toer met een paar dagen tropische hitte. Wordt het eind juli en begin augustus ook zo warm? Met 22 tot 28 graden is het best warm, maar de komende dagen wordt het ronduit heet. De hoogste temperatuur kunnen we dinsdag verwachten. Op grote schaal wordt het 34 tot 38 graden en in het zuiden kan het met 39 of 40 graden bloedheet worden.

Zomerdip, of juist heel lekker weer?

De zomerhitte blijft niet lang hangen en de laatste anderhalve week van juli gaan we steeds meer richting hele gemiddelde temperaturen voor de tijd van het jaar. Dat betekent helemaal niet dat het koud wordt. Eind juli is 22 graden aan de noordkust tot 25 graden in het zuidoosten heel gebruikelijk en dat zijn prima vakantietemperaturen. Warmte ligt wel op de loer ten zuiden van ons land, dus we kunnen best nog een keer te maken krijgen met tropische temperaturen. Daarvoor hebben we alleen een zuidelijke wind nodig en het is nog onzeker of we die krijgen.

Het weerbeeld bestaat uit zon en wolken. Er is kans op een bui, maar veel regen verwachten we niet. Mocht het tot regen- en onweersbuien komen, dan blijven deze beperkt tot een korte periode. Dit betekent dat we eerder te maken hebben met problemen door aanhoudende droogte, dan stortregens.

Warmte terug van weggeweest!

Begin augustus schotelen de modellen ons bovengemiddelde temperaturen voor. We kunnen dus vaak zomerse temperaturen van 25 graden of meer verwachten. Gemiddeld zijn de laatste tien dagen van juli en de eerste tien van augustus de warmste van het jaar.

Author Image

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black