Top of flop: kiezen voor een opblaasbare jas dit najaar?

16 november 2021, 07:03

Kleding
Jas pixabay

Trotseer jij het herfstweer dit jaar in een opblaasbare jas? Met het nieuwe paradepaartje van O’Neill, ‘de Supersuit’, kun je met behulp van ventieltjes de jas naar eigen inzicht van meer of minder lucht (en dus isolatie) voorzien. Top of flop?

Je kent het wel, de weersverwachting voor je aankomende reisbestemming is niet helemaal wat je gehoopt had. Er zal wat warmer gepakt moeten worden. Je gevoerde jas meenemen is verstandig, maar zou betekenen dat je een hoop andere kledingstukken thuis moet laten. Dilemma!

Hoe fijn is het dan om een jas mee te nemen die je ter plekke aan kan passen aan de weersomstandigheden en ook nog eens heel weinig ruimte inneemt in je reistas. De Supersuit is een jas waarvan je verschillende luchtkamers middels drie ventielen kan vullen met lucht. Gewoon door te blazen, net zoals de stewardess het blaaspijpje van het zwemvest aan het einde van de veiligheidsdemonstratie aan haar mond zet om het vest nog een beetje bij te vullen. De luchtkamers in de jas zorgen voor een laag isolatie tussen jou en de buitenwereld en vervangen de voering.

Geschikt voor het Nederlandse weer, maar mooi?

De jas trotseert al onze geliefde Nederlandse weertypes. Regen en wind kan de jas zonder moeite aan. Ook blijft je lichaam lekker warm en blijft de capuchon goed zitten. Lucht in plaats van voering werkt dus goed, en het is dus erg fijn dat de jas zonder lucht de reistas in kan, waardoor er veel ruimte wordt bespaard. Een kleine kanttekening: de handen in de zakken worden niet goed warm door het ontbreken van echte voering.

Wanneer de kamers voorzien zijn van niet te veel lucht heeft de jas een mooie pasvorm. Daarentegen is de jas zonder lucht vormloos en zul je vreemde blikken krijgen wanneer er te veel lucht in zit. Voor outdoorreizen is deze jas dus een uitkomst, voor citytrips laat je hem lekker thuis.

Bron: Columbus Travel

Hoofdfoto (ter illustratie): pixabay

Redactie

Redactie

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven