Dit zijn de mooiste plekken om te suppen

11 september 2023, 14:02

Watersport
Suppen bij zonsondergang. Foto: Adobe Stock / NicoElNino

De zomer zit stevig in het zadel en daarmee is het vaak heerlijk weer voor buitenactiviteiten. Een activiteit dat tegenwoordig razend populair is is suppen. Hieronder vertellen we jou op welke plekken in Nederland jij allemaal perfect kunt suppen.

Lees hier de uitgebreide weersverwachting zodat jij precies weet op welke dag jij het beste kunt gaan suppen.

De Utrechtse grachten

De Domstad staat natuurlijk bekend om zijn domtoren maar de binnenstad kent ook een schitterende grachtengordel. De Oude gracht die dwars door het hartje van Utrecht stroomt is vooral populair onder de rondvaartboten. Maar tegenwoordig zijn er ook heel veel suppers te vinden. Een van de mooiste suproutes gaat van de Kromme Rijn naar de Oude gracht. Hier sup je zowel midden door het oude centrum van Utrecht als door de natuur.

Oudegracht in Utrecht. Foto: Adobe Stock /  Olena Zn
Oudegracht in Utrecht. Foto: Adobe Stock / Olena Zn

De Loosdrechtse plassen

Wil jij volop genieten van een schitterend stukje natuur in eigen land? Dan ben je in Loosdrecht aan het juiste adres. Naast een groot en mooi recreatiemeer kent Loosdrecht talloze kleinere routes waar jij volop van de natuur kunt genieten. Je supt hier langs talloze weides, schitterende kreken en moerasbossen. Zeker eentje voor op je lijstje!

Loosdrecht van bovenaf. Foto: Adobe Stock / Nataraj
Loosdrecht van bovenaf. Foto: Adobe Stock / Nataraj

Amsterdam

Ook onze hoofdstad is tegenwoordig erg gewild onder de suppers. Wil jij de Amsterdamse panden en zijstraatjes bekijken vanaf het water? Dan kan dat op een van de talloze grachten die de binnenstad rijk is. Heb jij geen eigen supboard? Dat is totaal geen probleem, je kunt ze huren bij een van de vele verhuurbedrijven die langs de grachten liggen.

Suppen in Amsterdam. Foto: Adobe Stock / nikitamaykov
Suppen in Amsterdam. Foto: Adobe Stock / nikitamaykov

Vind jij het in het centrum net iets te druk? Net buiten de ring kun je in Amsterdam Nieuw-West ook heerlijk suppen. Er zijn hier meerdere routes waarbij je onder andere door het Amsterdamse Bos of de Sloterplas kan peddelen. Hier is het vaak een stuk rustiger en kom je ook een stuk meer groen tegen dan midden in het centrum.

Amersfoort

Een iets minder bekende maar wel schitterende plek om te suppen vinden we in Amersfoort. Hier kun je prachtig door de grachten varen. Begin bijvoorbeeld bij de Amersfoortse ijsvereniging en sup richting de grachten onder de Waterpoort de Monnikendam door.

Groningen

Ook Groningen kent vele grachten waarop jij heerlijk kunt suppen. Je kan hier langs de vele woonboten en de terrasjes die Groningen rijk is peddelen of zelfs helemaal het centrum in gaan.

Grachten in Giethoorn. Foto: Adobe Stock / Milan
Grachten in Giethoorn. Foto: Adobe Stock / Milan

Giethoorn

Giethoorn staat natuurlijk bekend om de talloze fluisterbootjes en is razend populair onder toeristen. Het is daarnaast ook een mooie plek om te suppen, waarbij je vanaf jouw supboard de typische Hollandse huisjes kan bewonderen. Je kan hier het beste naar toe gaan tijdens dagen dat het iets minder druk is. In de vakantie tijd kan het op de routes namelijk erg druk zijn met toeristen.

Kralingse plas

De Kralingse Plas gelegen in Rotterdam is een schitterende plek om te suppen waar je volop van de natuur kunt genieten terwijl je uitkijkt op de indrukwekkende skyline van Rotterdam. Dit is er ook eentje voor op je bucket list want deze combinatie vind je op weinig andere plekken in Nederland.

Suppen op een ruwe Noordzee. Foto: Adobe Stock / vasile
Suppen op een ruwe Noordzee. Foto: Adobe Stock / vasile

Kan je suppen op zee?

Ook op zee kan je suppen. Het is echter wel een stuk uitdagender. Door de golven op zee wordt jouw balans namelijk op de proef gesteld. Dit kun je dus het beste doen als er relatief rustige omstandigheden op zee zijn. Er zijn in ieder geval genoeg kustlijnen in ons land die jou de mogelijkheid bieden om op zee te suppen. Zo kun je suppen in Scheveningen, Wijk aan Zee, Bloemendaal, Hoek van Holland, Zandvoort en aan de Zeeuwse kust.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven