Zuid-Frans dorp en campings ontruimd om bosbrand

09 augustus 2022, 10:20

Blushelikopter bij bosbrand in Frankrijk. Foto: ANP EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Ongeveer 3000 mensen hebben midden in de nacht moeten vluchten voor een bosbrand in de gemeente Mostuéjouls in het Zuid-Franse departement Aveyron. Behalve de inwoners moesten ook alle gasten van omliggende campings vertrekken. Een deel van hen kon terecht in speciale opvangcentra, melden Franse media.

De brand brak maandag aan het einde van de dag uit en won snel terrein. De autoriteiten besloten daarop het dorp en de campings te ontruimen. Om 02.00 uur 's nachts luidden de kerkklokken om het bevel tot evacuatie aan te kondigen. De brand verwoestte inmiddels ruim 700 hectare vegetatie. Er zijn geen meldingen over slachtoffers of schade aan huizen.

Ook in het zuidwestelijke departement Charente, boven Bordeaux, waren evacuaties door een bosbrand bij Boisbreteau. Hier moesten zeker dertig inwoners weg. Doordat hoogspanningsleidingen beschadigd raakten, zitten zeker tweehonderd huizen zonder stroom.

Hete, droge zomer in groot deel van Europa

Frankrijk beleeft, net als andere Europese landen, een zeer warme en droge zomer. Voor deze week is voor delen van het zuiden een weeralarm gegeven vanwege de hoge temperaturen en de kans op bosbranden door extreme droogte.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black