Droge en vrij zonnige Sinterklaasintocht

12 november 2022, 08:00

Intocht Sinterklaas, foto: AdobeStock / TTStock

Tijdens de intocht van Sinterklaas kan men zaterdag rekenen op droog en vrij zonnig najaarsweer. Het weercijfer in Hellevoetsluis krijgt tijdens de landelijke intocht een 9. In dit artikel lees je meer details over het weer tijdens de Sinterklaasintocht.

Het is zo ver, de intocht van Sinterklaas! Dit jaar arriveren de Sint en zijn Pieten met de pakjesboot in Hellevoetsluis. De bezoekers van de intocht hebben dit keer geluk, want het onbestendige herfstweer van de eerste weekdagen heet plaats gemaakt voor een rustiger weertype.

Vrij zonnige intocht

Ben je van plan om naar de intocht van de goedheiligman te gaan? Dan kan je je paraplu in tegenstelling tot vorig jaar dit keer thuislaten. Het weer wordt namelijk ronduit zonnig tijdens de intocht en bovendien zijn de temperaturen best aangenaam voor de tijd van het jaar. Er staat nauwelijks wind, waardoor het ook niet overdreven fris aanvoelt.

Tijdens de ochtenduren komt de temperatuur uit op zo’n 9 of 10 graden en in de middag loopt de temperatuur op naar 14 graden. Daarmee is het iets minder zacht dan voorgaande dagen, maar blijft het aan de zachte kant voor novemberbegrippen. Het weercijfer in Hellevoetsluis krijgt een prachtige 9.

Intochten in andere delen van Nederland

Ook in andere delen van het land vinden dit weekend kleine Sinterklaasintochten plaats. Niet alleen bij de landelijke intocht, maar ook elders zal de zon vrijwel ongehinderd schijnen en waait het nauwelijks. Alleen in het noorden en noordwesten is het een tijd bewolkt en breekt later de zon door. De temperatuur loopt wel wat uiteen. In de noordelijke provincies zal het maximaal zo'n 13 graden worden, terwijl Limburg temperaturen van 16 of zelfs 17 graden tegemoet kan zien. Ook zondag houden we dit fraaie weer nog vast, al doet de temperatuur dan in het hele land wel een klein stapje terug.

Lees ook: is het vaak slecht weer tijdens de intocht van Sinterklaas?

Benieuwd hoe het weer tijdens de Sinterklaasintocht bij jou in de buurt verloopt? Blijf op de hoogte van de weerdetails in jouw regio met het uitgebreide weerbericht van Nederland.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black