Witte wereld in het zuiden van Limburg

08 januari 2021, 06:21

Sneeuw
4543cb2a-sneeuw-bij-drielandenpunt-1280x600
4543cb2a-sneeuw-bij-drielandenpunt-1280x600
4543cb2a-sneeuw-bij-drielandenpunt-1280x600

In het zuiden van Limburg is donderdagavond en afgelopen nacht sneeuw gevallen. Vooral hoger in de Limburgse heuvels is het landschap wit gekleurd. De temperatuur ligt rond het vriespunt. Daardoor kan de sneeuw nog wel even blijven liggen. In de rest van het land is de temperatuur boven nul en valt af en toe regen.

Vanochtend is in de Limburgse heuvels nog kans op (natte) sneeuw en op de toppen blijft de sneeuw liggen. Lokaal komt gladheid voor en daarvoor geldt een waarschuwing. In de rest van het land is het bewolkt en valt af en toe (mot)regen. Vanuit het noorden wordt het geleidelijk droog en later breekt de zon af en toe door. In het zuiden blijft het nog lang bewolkt en neemt vanmiddag de kans op (winterse) neerslag af. De temperatuur stijgt naar 1 graad in Vaals tot 5 langs de kust.

Droog en koud in het weekend

De komende dagen wordt geen sneeuw verwacht en blijft het op veel plaatsen droog. De nachten worden wel kouder met tijdens opklaringen lichte vorst. In de nacht naar zondag kan het lokaal matig vriezen met temperaturen tot -6 graden.

Meer updates over het weer lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Foto: R. Kiggen

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven