Slecht nieuws voor bosbranden: opnieuw snikheet in Australië

08 januari 2020, 14:01

Bosbranden
bosbranden-1280x600
bosbranden-1280x600
bosbranden-1280x600

De bestrijding van de bosbranden in Australië heeft opnieuw te maken met slechte weersomstandigheden. In het oosten is opnieuw een periode met warm weer aangebroken. Woensdag, donderdag en vrijdag zijn het heetst met temperaturen die in het binnenland ruim boven de 40 graden uitkomen.

Lokaal kan het zelfs 48 graden worden. Aan de oostkust stijgt de temperatuur woensdag en donderdag naar 30 graden. In Sydney en omgeving wordt het vrijdag zelfs 42 graden. Juist dan waait het stevig, dus vrijdag wordt een bijzonder slechte dag voor de bosbranden.

In het weekend draait de wind naar het zuiden en wordt het een stuk koeler. In Sydney is het zondag 23 graden. Bovendien is in de gebieden met branden kans op buien. Overigens kan komende dagen ook al een lokale bui ontstaan, maar in het weekend wordt meer neerslag verwacht.

In het noordwesten van Australië heeft de tropische storm Blake flink aan kracht verloren. Van storm is eigenlijk al geen sprake meer en het is vooral de regen die een rol speelt. In een groot gebied in het binnenland van de de deelstaat Western Australia valt 50 tot 100 millimeter neerslag, regionaal lopen de neerslagsommen op naar 200 millimeter of meer.

Foto: EPA

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven