Weekverwachting: vanaf woensdag onstuimig en nat

11 maart 2021, 12:31

Het weerbeeld ziet er later deze week heel anders uit dan de laatste tijd. We starten de week nog rustig, maar vanaf woensdag gaat de bezem door de atmosfeer en neemt de wind sterk in kracht toe. Vooral donderdag is het onstuimig met kans op zware windstoten. Aan zee is kans op stormkracht 9. De temperatuur stijgt van 6 graden op maandag naar 10 tot 13 graden op donderdag.

Maandag en dinsdag is het nog rustig weer, maar woensdag neemt de wind geleidelijk in kracht toe. Boven land wordt de zuidwestenwind matig en in de kustgebieden (vrij) krachtig, windkracht 4 tot 6. De bewolking overheerst en in de middag volgt vanuit het noordwesten regen. De temperatuur stijgt naar 8 tot 10 graden.

De zuidwester neemt verder in kracht toe en donderdag waait het vrij krachtig tot krachtig boven land met kans op zware windstoten van 75-90 km/uur. In de kustgebieden is de wind hard en aan zee en bij de Wadden stormachtig, windkracht 8. Mogelijk tipt de wind stormkracht 9 aan. In de kustprovincies zijn zware windstoten mogelijk van 90-100 km/uur en direct aan zee kan de wind soms uithalen tot (iets) meer dan 100 km/uur.

Het weerbeeld laat donderdag een mix zien van zon, snel voorbijrazende wolken en enkele buien. De temperatuur is wat hoger en stijgt naar 10 graden in het noorden en naar 12, lokaal 13 in het zuiden.

Vanaf vrijdag neemt de wind weer in kracht af, maar de wisselvalligheid houdt aan. De zon schijnt geregeld, maar er zijn wolkenvelden met dagelijks kans op enkele buien. De temperatuur is weer iets lager en stijgt dagelijks naar waarden tussen 8 en 11 graden.

zonsopkomst
Foto: Ab Donker

Foto: Ab Donker

Rustige start van de week

Maandag en dinsdag houdt de wind zich nog rustig. Er zijn wolkenvelden en soms valt wat lichte regen. Vooral later op maandag valt in het noorden en later midden wat lichte regen. Dinsdag is vooral in het zuiden de paraplu soms nodig. Zo nu en dan schijnt ook nog even de zon. De temperatuur stijgt maandag en dinsdag naar 6 tot 9 graden en daarmee is het iets kouder dan gebruikelijk voor begin maart.

De details voor het weerbericht lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Foto: Piet Grim

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook

Weervideo’s

Actueel weernieuws

Nieuwsoverzicht