Dit zijn de 5 leukste bestemmingen in Spanje

04 juni 2023, 12:58

Bestemmingen
Spanje Barcelona. Foto: AdobeStock / Anekoho

Droom jij er van om heerlijk op vakantie te gaan naar Spanje? In dit artikel bespreken we de vijf leukste bestemmingen in Spanje. En wil je weten hoe warm het wordt onder de Spaanse zon, kijk dan even hier voor het weerbericht.

Spanje is super groot als je het vergelijkt met Nederland en er zijn veel plekken die het waard zijn om te bezoeken. Dit zijn de vijf leukste bestemmingen in Spanje:

1. Barcelona

Barcelona is dé populairste stad van Spanje en echt een hotspot. Je kunt er naar het strand, uitgebreid shoppen, cultuur snuiven en gezellig naar de kroeg. Ook kun je er het stadion van FC Barcelona bezoeken of naar jouw favoriete Spaanse winkels zoals de Mango en de Zara, waar de prijzen ongeveer 10% lager zijn dan in Nederland. Je kan fantastisch shoppen in de straat Portal de l'Ángel en bij de Ramblas, maar er zijn ook genoeg winkelcentra. La Maquinista is een aanrader.

Barcelona. Foto: AdobeStock / valeryegorov
Barcelona. Foto: AdobeStock / valeryegorov

Als je in Barcelona verblijft en houdt van attractieparken dan is het de moeite waard om een dagje naar Port Aventura te gaan. Sla Barcelona in de zomer over en ga liever in de herfst of in de lente. Ben je er toch in de zomer en wil je naar een strand waar het wat rustiger is? Pak dan de trein richting Mataró of Blanes en stap bij één van de haltes uit, de trein rijdt namelijk langs de kust!

2. Málaga

Malaga is een stad aan de Costa del Sol waar je heerlijk kan vertoeven het hele jaar door. In de zomer heb je geen last van extreme hitte en in de winter heb je temperaturen rond 15 graden. Breng een bezoekje aan de witte pittoreske dorpjes zoals Frigiliana of El Acebuchal, bewandel het Koningspad (Caminito del Rey) en bewonder de kunst van Picasso in het museum. Of ga op kroegentocht op één van de gezellige pleinen zoals Plaza Mitjana of Plaza Merced, om de dag daarna heerlijk uit te brakken op het strand.

Malaga. Foto: AdobeStock / KikoStock
Malaga. Foto: AdobeStock / KikoStock

3. Tenerife

De Canarische Eilanden zijn dé bestemming voor een winterzonvakantie. Januari en februari zijn goede maanden om het het zuiden van het Spaanse eiland Tenerife te bezoeken. De temperatuur ligt dan rond de 20 graden en je hebt minder kans op regen dan in de herfst en aan het eind van het jaar. In de lente en zomer is Tenerife ook heerlijk om te bezoeken, maar dan is het wel wat drukker. Het Spaanse eiland is prachtig en perfect voor de natuurliefhebber en actieveling. Een quad huren om naar het Nationaal Park Teide te gaan, is één van de vele outdoor activiteiten die je in Tenerife kan doen.

Tenerife. Foto: AdobeStock / Mistervlad
Tenerife. Foto: AdobeStock / Mistervlad

4. Mallorca

De Canarische eilanden zijn niet de enige die Spanje heeft, daarnaast hebben ze namelijk ook de Balearen waar Ibiza één van is. Mallorca heeft idyllische baaien, een heerlijke keuken en het is een kindvriendelijke bestemming. Je kunt in de hoofdstad Palma zalig slenteren door de smalle straatjes en vanuit daar de ouderwetse tram nemen naar de oude haven Port d'Soller. Cala Millor is een rustige badplaats waar je geen last hebt van het uitgaansleven en in Mallorca zijn er genoeg water-, jungle- en themaparken om een leuk dagje te hebben met de kids. Ga naar de badplaats El Arenal om wel lekker te feesten!

Mallorca. Foto: AdobeStock / Christianbalate
Mallorca. Foto: AdobeStock / Christianbalate

5. Sevilla

Als je naar Spanje wil om te genieten van de (eeuwenoude) cultuur dan moet je naar Sevilla gaan. Deze stad in Andalusië heeft geen strand maar wel genoeg schitterende bezienswaardigheden, heerlijke tapas en gezellige winkeltjes. Tijdens Pasen vindt het grootste jaarlijkse feest plaats (Feria de Abril) in Sevilla en kun je genieten (mits je op tijd boekt) van de kermis, de traditionele Spaanse kostuums, het vuurwerk en van de Sevillanas.

Sevilla. Foto: Adobe Stock / triplebe
Sevilla. Foto: Adobe Stock / triplebe

Bron: Columbus

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven