Weekend weer: zo koud wordt het dit weekend

05 maart 2021, 10:28

Het weer lijkt dit weekend een beetje op dat van vorig weekend. Er staat namelijk weinig wind en er zijn zonnige perioden. Alleen belooft het nu een stuk kouder te worden en kan het ’s nachts zelfs flink vriezen. In dit weekendweerbericht vertellen we je hoe koud het dit weekend precies wordt.

Dit weekend merken we echt dat het nog maar begin maart is. Hoewel de zon al flink aan kracht wint en het overdag goed opwarmt, kan het ’s nachts nog steeds hard afkoelen. Dit weekend staat er weinig wind en dat helpt de nachtelijke temperatuurdaling een handje.

Vooral in de nacht van vrijdag op zaterdag en in de vroege zaterdagochtend belooft het koud te worden met lokaal matige vorst. Het kan dan 5 of 6 graden vriezen. In de nacht naar zondag weten meer wolkenvelden vanaf de Noordzee ons land te bereiken. In de bewolkte gebieden komen de minima rond het vriespunt uit. De meeste opklaringen en laagste temperaturen zijn voor het zuiden. Vooral in de nacht naar zondag kan bovendien regionaal mist ontstaan.

Wandelen met de hond op een vrij zonnige dag in maart, maar de dikke jas is nog wel nodig

Foto: Ab Donker

Prima weer om buiten te zijn

De nacht en vroege ochtend verlopen dit weekend dus koud, maar overdag is het prima weer om naar buiten te gaan. Op veruit de meeste plaatsen blijft het namelijk droog. Alleen de noordkust en de Wadden maken kans op een lichte bui. De beste papieren zijn dit weekend voor het zuiden. Zeker in Zuid-Limburg kan de zon uitbundig schijnen en dan wordt het 7 graden. Dat zijn vrij normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Omdat er weinig wind staat, voelt het in de zon een stuk warmer aan.

Hoe noordelijker je zit, hoe meer wolkenvelden je dit weekend tegenkomt. Zaterdag is de meeste bewolking voor de noordelijke helft en schijnt de zon in het zuiden op een paar stapelwolken na volop. Zondag heeft het overgrote deel van het land waarschijnlijk met veel wolkenvelden te maken, maar met een beetje geluk weet de zon nog wel door te breken. De maxima komen uit op 5 graden in het noorden en 6-7 graden in het zuiden.

Zonnige aanloop naar het weekend

Deze vrijdag is veruit de zonnigste dag van deze week. De zon krijgt namelijk flink wat ruimte en er ontstaan enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt 6 à 7 graden. De matige noordenwind maakt het voor het gevoel wel een paar graden kouder.

Na het weekend wordt het heel ander weer. De kans op regen neemt toe en vooral woensdag en donderdag kan het behoorlijk nat en winderig zijn. Meer daarover lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Hoofdfoto: Jolanda Bakker

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook

Weervideo’s

Actueel weernieuws

Nieuwsoverzicht