Pakjesavond koud en druilerig, Zuid-Limburg wit

05 december 2022, 07:50

Motregen, foto: Henk Luntz

Zo warm en gezellig pakjesavond kan zijn, zo kil is het weer vanavond. Hieronder lees je hoe koud het vanavond wordt en of we daarbij (natte) sneeuw kunnen verwachten.

De temperatuur ligt vanavond tussen 1 graad in Zuid-Limburg en 5 graden aan de westkust. Daarmee ligt de temperatuur iets hoger dan in het weekend en er staat ook minder wind. Toch is het geen aangenaam weer om een tijd buiten te zijn, want er valt regionaal motregen. Dat maakt het waterkoud. De kou is niets vergeleken met de koudste pakjesavonden uit het verleden.

Sneeuw verdwijnt

In delen van Limburg kan het vandaag een tijdje sneeuwen bij een temperatuur iets boven het vriespunt. Vooral in Zuid-Limburg is het al wit en kan het ook aan het begin van pakjesavond regionaal wit zijn.

Sneeuw in Heerlen op 5 december 2022. Foto: Marina Nefkens
Sneeuw in Heerlen op 5 december 2022. Foto: Marina Nefkens

Vanavond zal de temperatuur geleidelijk naar 2 graden stijgen en daarmee valt ook in Limburg hooguit nog wat motregen. Wel kan het door de vochtige lucht mist ontstaan. In de rest van het land wordt het waarschijnlijk niet mistig en verandert de temperatuur nauwelijks. Het wordt gedurende de avond wel op steeds meer plaatsen droog.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black