Weeronline
Weeronline
  overstromingen in Thailand

  Negen doden door zware overstromingen in Thailand

  Aangemaakt: 04 dec 2020, 10:09 uur

  Het zuiden van Thailand is donderdag getroffen door plotselinge overstromingen. Volgens de autoriteiten zijn in de provincie Nakhon Si Thammarat ten minste negen mensen als gevolg van het noodweer om het leven gekomen.

  De overstromingen werden veroorzaakt door aanhoudende zware regen en onweer. Meer dan 150.000 hectare landbouwgrond staat blank en talloze huizen zijn beschadigd. Meer dan een half miljoen mensen zouden zijn getroffen. “Dit jaar is het ergste dat we hier in 50 jaar hebben gezien”, zei gouverneur Kraisorn Visitwong. “We hebben elk jaar in bepaalde delen van onze provincie overstromingen gehad, maar nooit dit volume en de stroming waren nooit zo sterk. We kunnen onze boten niet eens gebruiken.”

  Ook zes andere provincies in het zuiden hebben te maken met overstromingen. Het gebied kampt al een week met hevige regenval en de komende dagen valt er nog meer neerslag. In de provincie Nakhon Si Thammarat is de noodtoestand afgekondigd. De regering heeft hulpacties op poten gezet om de bevolking te helpen.

  Foto: ANP / EPA / ROYAL THAI AIR FORCE HANDOUT HANDOUT

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP