Kans op een bui tijdens GP van Spanje

31 mei 2023, 12:00

Grand Prix van Montmelo, foto: AdobeStock / Belogorodov

In Catalonië is het deze tijd van het jaar vaak droog en zonnig. Ook dit jaar is de zon vaak te zien, maar daarnaast komen in Spanje verspreid over het land stevige buien voor. Of de coureurs met een bui te maken krijgen lees je in dit artikel.

Dit weekend staat de Grand Prix van Spanje op het programma. De race wordt gehouden op het circuit de Barcelona-Catalunya. Het circuit de Barcelona-Catalunya is gelegen nabij Barcelona in Montmeló. Dit weekend schijnt de zon tijdens de ochtenduren flink, waardoor het asfalt snel kan opwarmen.

De eerste vrije training start vrijdag om 13:30 uur. De dag gaat droog en zonnig van start, maar in de middag komen buien in de regio van Barcelona tot ontwikkeling. Tijdens de tweede training die om 17:00 begint is de kans op een bui een stuk groter dan tijdens de ochtend. Momenteel is de kans 50% dat Montmeló op vrijdag ook met een bui te maken krijgt.

WOL Weerbericht Racingnews365 Barcelona
WOL Weerbericht Racingnews365 Barcelona

Lees ook de invloed van het weer op de formule 1

Mogelijk een bui tijdens kwalificatie en race

Zaterdag om 12:30 begint de laatste training en om 16:00 uur vindt de kwalificatie plaats. Zondag om 15:00 zal de race plaatsvinden. Beide dagen gaan vrij zonnig van start, maar gedurende de dag ontstaan in de regio (stevige) regen- en onweersbuien. Er bestaat een kans dat zo’n bui tijdens de kwalificatie en wedstrijd het circuit weet te bereiken. De kans op neerslag op zondag in Montmeló is momenteel 55%.

Hoge luchtvochtigheidsgraad

Het wordt zo’n 26 graden in Montmeló bij een zwakke tot matige zuidenwind. De luchtvochtigheidsgraad is deze dagen met zo’n 75% hoog. Door de hoge luchtvochtigheidsgraad kan het wel benauwd aanvoelen. Ben jij aanwezig in Spanje? Vergeet je dan niet in te smeren. De zon is namelijk erg krachtig.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black