Donderdag NK Tegenwindfietsen dankzij storm Ciarán

31 oktober 2023, 13:05

Nk Tegenwindfietsen op 9 februari 2020. Foto: ANP / Arie Kievit

Donderdag krijgen we te maken met een harde tot stormachtige wind (7-8 Bft.) aan de kust, als gevolg van storm Ciarán die dan over de Noordzee trekt. Op de Oosterscheldekering is grote kans op een stormachtige wind en dat maakt een nieuw Eneco NK Tegenwindfietsen mogelijk.

Donderdag mogen de deelnemers de 8,5 kilometer lange Oosterscheldekering met een stormachtige wind en windstoten tot zo'n 90 kilometer per uur trotseren. Dat doen ze op een simpele fiets zonder versnellingen en met een terugtraprem. Het wordt de achtste editie van het evenement dat pas doorgang vindt bij een zuidwestenwind met minimaal windkracht 7. De zevende editie van het NK Tegenwindfietsen was in februari 2022 en telde 325 deelnemers, verdeeld over 25 ploegen en 225 individuen.

Lees ook: Waarom krijgen sommige stormen een naam?

Het NK staat dit keer in het teken van duurzaamheid en consuminderen. Zo komen de doeken rondom het parcours van andere evenementen. Ook wordt de deelnemers gevraagd geen speciale aerodynamische kleding aan te schaffen, maar kleding te gebruiken die ze al in de kast hebben liggen. "Het enige dat we deze editie niet recyclen zijn de deelnemers en het toiletpapier", zegt organisator Robrecht Stoekenbroek.

Liever wind mee? MoopMoop!

Heb jij liever wind mee op jouw fietsroute? Maak dan gebruik van de gratis MoopMoop app. Deze reisinformatie app is voorzien van Tripweather voor jouw fietstocht. In deze app is sinds kort de windrichting en windkracht op jouw fietsroute te zien. Ga jij fietsen? Dan kun je met MoopMoop je route zo plannen dat je met tegenwind de beschutting van het bos op zoekt. En ligt jouw route vast naar werk of school? Laat je dan niet meer verrassen door tegenwind, maar wees voorbereid!

Tripweather

In MoopMoop kun je ook makkelijk om de buien heen plannen en het droogste moment uitkiezen om te fietsen. Zo check je of het zinvol is om 15 minuten later te vertrekken en dan wel droog over te komen!

Download de MoopMoop app

MoopMoop windverwachting NK Tegenwindfietsen

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black