Weeronline
Weeronline
  sneeuw en vorst komende week

  Zo groot is de kans op sneeuw en vorst komende week

  Aangemaakt: 03 jan 2021, 07:44 uur

  Een mooi pak sneeuw, dat hebben we al lange tijd niet meer gehad. Komende tijd is het licht winters weer en dat biedt hoop voor de sneeuwliefhebber. In dit artikel lees je wanneer en waar komende week in Nederland (natte) sneeuw kan vallen en of we daar ook vorst bij krijgen.

  Vandaag belooft een grijze en koude winterdag te worden met een stevige noordoostenwind. Dat is een voorbode op winterweer waar we vanavond al mee te maken krijgen. Vanuit het oosten trekt in de avond en nacht naar zondag namelijk een neerslaggebied over het land. Daarbij kan in de zuidoostelijke helft natte sneeuw vallen. Op de meeste plaatsen is het net te warm en blijft de sneeuw niet liggen, maar in Zuid-Limburg ziet het er beter uit voor wie van sneeuw houdt. In de heuvels is namelijk kans op een wit landschap. Veel valt er niet, dus op een echt mooi pak moeten we nog even wachten. Op de Vaalserberg kan een dun sneeuwlaagje van 1 à 2 centimeter ontstaan.

  Mogelijk op meer plaatsen sneeuw en vorst komende week

  Na de winterse neerslag van vanavond en komende nacht houdt de winter het nog niet voor gezien. Ook komende dagen blijft het koud voor de tijd van het jaar met overdag +1 tot +4 graden en af en toe wat neerslag. Daarbij gaat het voornamelijk om regen, maar op woensdag en donderdag kan op verschillende plaatsen natte sneeuw vallen. De kans op vorst in de nacht neemt vanaf woensdag toe. Daardoor is de kans ook groter dat sneeuw even blijft liggen, zeker als de neerslag in de nacht valt.

  De verwachting is nog wel erg onzeker. De kans dat het woensdag of donderdag tijdelijk wit wordt is in het midden 10-20%. In het zuidoosten is die kans veel groter: 60%! Ook na donderdag blijft dagelijks kans op winterse neerslag en het is zeker niet uitgesloten dat we komende weken een keer een pak sneeuw krijgen.

  Meer weten over de sneeuw? Houd het meest uitgebreide weerbericht van Nederland in de gaten voor de meest actuele verwachting van jouw regio.

  Foto: Elly van Niekerk

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Yannick Damen