Dit wordt het weer tijdens de Ronde van Vlaanderen

01 april 2023, 07:50

Foto: Adobe Stock / Baranq

Dit weekend is het belangrijkste wielerweekend van Vlaanderen. De Ronde wordt verreden! Tijdens de toertocht op zaterdag is het heel ander weer dan tijdens de wedstrijden van zondag. Je leest er alles over in dit artikel.

Vlaanderens Mooiste wordt doorgaans op de eerste zondag van april georganiseerd en dit jaar is dit ook het geval. In 2020 ging de Ronde van Vlaanderen door de coronapandemie in april niet door en werd in oktober, met minimaal publiek, ingehaald.

Het weer kan begin april alle kanten op. Zonnig en 20 graden is mogelijk, maar ook onstuimig weer met regen en wind en zelfs winterse buien behoren tot de mogelijkheden.

Natte toertocht

Doe je zaterdag mee aan de toertocht of ga je bekenden aanmoedigen dan moet je rekening houden met nat weer. Tot ver in de middag valt er periodiek regen, maar soms is het ook even droog. Het wordt maximaal een graad of 12, maar door de regen en de matige (noord)westenwind zal het voelen als ongeveer 7 graden.

Droge zondag met zon

Tijdens de wedstrijden (jeugd, elite vrouwen en elite mannen) op zondag is het droog met zonnige perioden. Ga je langs het parcours staan dan is een warme jas nodig. ’s Ochtends rond 10:00 uur is het een graad of 6. ’s Middags wordt het zo’n 10 graden. Er waait een matige noordoostenwind en in de wind voelt het kouder aan.

Voor het weer na het weekend in België, lees je ons uitgebreide weerbericht België.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black