Officiële hittegolf voorbij

22 november 2020, 19:38

Vandaag kwam de maximumtemperatuur in De Bilt uit op 24,2 graden. Inmiddels is het daar bewolkt geraakt en nog maar 20,9 graden. Dit betekent dat 25 graden vandaag niet wordt gehaald en het geen officiële zomerse dag is. Daarmee is de officiële hittegolf na zes dagen voorbij. De hittegolf was kort, maar zeer hevig met hogere temperaturen dan ooit tevoren gemeten in ons land. In De Bilt was het afgelopen donderdag met 37,5 graden recordheet. Tot voor deze hete week was 35,7 graden het record.

Vanochtend en aan het begin van de middag scheen in De Bilt nog regelmatig de zon. De temperatuur steeg tot 24,2 graden, maar 25 graden werd het niet. Vanuit het zuiden raakte het geheel bewolkt en er stak een koele westenwind op. Hierdoor daalde de temperatuur naar 20,9 graden om 14:50 uur.

De rest van de dag houdt De Bilt deze koele westenwind. Bovendien zal het voor zonsondergang niet meer opklaren. Vanavond zal de temperatuur geleidelijk zakken naar 18 graden.

De officiële hittegolf in De Bilt zag er als volgt uit:

  • Maandag 22 juli: 26,4 graden

  • Dinsdag 23 juli: 31,9 graden

  • Woensdag 24 juli: 36,4 graden

  • Donderdag 25 juli: 37,5 graden

  • Vrijdag 26 juli: 37,2 graden

  • Zaterdag 27 juli: 28,8 graden

Regionale (super)hittegolf in het oosten en noordoosten duurt voort

In het oosten en noorden is het vandaag nog wel zomers warm geworden. Het werd tot nu toe 26 graden op de Wadden tot 31 in Twente. Daarmee is in Twente nog steeds sprake van een regionale superhittegolf.

Deze regionale superhittegolf eindigt morgen overal. Het wordt dan 22 graden in het westen tot maximaal 27 in het oosten. De gewone regionale hittegolf duurt mogelijk nog tot en met dinsdag 30 juli. Dinsdag wordt het in vrijwel het hele land weer zomers warm met maxima van 25 graden in Zeeland tot lokaal 30 in Noord-Limburg. Woensdag wordt het 21-24 graden en is de hittegolf overal voorbij.

De warme dinsdag resulteert mogelijk in onweersbuien. Meer over het weerbeeld in de komende dagen lees je in ons weerbericht.

Check hier de vooruitzichten voor augustus.

Foto: ANP

Door: Jaco van Wezel

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black