Weeronline
Weeronline
  Weer tijdens de GP van Bahrein

  Dit wordt het weer tijdens de F1 GP van Bahrein

  Aangemaakt: 28 nov 2020, 14:10 uur

  De weergoden lijken de coureurs die graag met droog weer rijden gunstig gezind. Zondagochtend kan nog wat regen vallen, maar die regen trekt ’s middags weg. Daardoor verloopt de GP van Bahrein waarschijnlijk droog.

  Vrijdag viel voor de eerste vrije training wat regen, maar het asfalt was alweer droog toen de coureurs de baan op gingen voor hun eerste rondjes. Ook zaterdagochtend werd wat regen gemeld in de normaal zo droge woestijnstaat. Deze zondag is eventuele regen net als de voorgaande dagen vooral een ochtendverhaal en in de middag is de kans groot dat het droog blijft. Het weer zal dan ook weinig invloed hebben op het verloop van de race.

  Aan het begin van de race is het 25 graden en de temperatuur daalt tijdens de wedstrijd naar 23 graden. Dat komt doordat het donker wordt en een groot deel van de GP van Bahrein in het donker wordt gereden. Met deze temperaturen zijn het prima omstandigheden om te racen. Het is namelijk niet te heet, maar ook weer niet te koud, wat weer van invloed kan zijn op de banden. Er staat weinig wind en omdat de wind van zee komt is woestijnzand ook geen issue.

  Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

  Foto: ANP / EPA / TOLGA BOZOGLU / POOL

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Yannick Damen