Af en toe regen op openingsdag Wimbledon

27 juni 2022, 12:39

Sport
Wimbledon, beeld: ANP / EPA / PETER KLAUNZER

Het tennistoernooi van Wimbledon lijkt op de eerste twee dagen niet heel veel last te hebben van neerslag. Maandag kan echter wel tijdens de eerste partijen in Londen zo nu en dan een bui vallen.

Grote vraag is natuurlijk of er op de eerste dag veel onderbrekingen te verwachten zijn vanwege de regen. Dat kan mogelijk gevolgen hebben voor Tim van Rijthoven en Tallon Griekspoor. Dat zijn de enige Nederlanders die maandag een partij spelen. Van Rijthoven, die via een wildcard aan het toernooi deelneemt, speelt de derde en laatste partij op baan 11. Griekspoor is ingedeeld op baan 16 en is als derde aan de beurt.

De wedstrijden op de lagere onoverdekte banen van Wimbledon beginnen om 12.00 uur. Op het Centre Court opent Novak Djokovic om 14:30 uur het toernooi officieel met zijn partij tegen de Koreaan Kwon Soon-woo.

Maandag valt er af en toe wat regen, maar tussendoor schijnt de zon. De temperatuur loopt op naar een graad of 22. Dinsdag lijkt het de hele dag droog te blijven bij opnieuw een graad of 22.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven