Weekend weer: koud en winderig slotweekend van maart

26 maart 2021, 07:55

Weekendverwachting
regenboog, flinke buien, hagel Foto: Wieja van der Kamp-Driezen

De zomertijd gaat dit weekend in, maar het weerbeeld ziet er allesbehalve zomers uit. Het is sterk wisselvallig met zaterdag flinke buien met kans op hagel en onweer. Er staat een stevige wind en het wordt niet warmer dan 7-9 graden. Zondag is de kou weer uit de lucht met 11-14 graden, maar ook dan is het winderig met kans op wat regen. Lees snel verder naar de weersverwachting voor dit weekend.

Zaterdag wordt met een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige westenwind vrij koude lucht aangevoerd. Er trekken ook buien mee en dit kunnen felle buien zijn met hagel en een klap onweer. De stevige wind maakt het er niet aangenamer op, maar het voordeel is wel dat de buien snel overtrekken.

De temperatuur stijgt op de meeste plaatsen naar ongeveer 8 graden. Tijdens buien is het overal kouder en een winterjas is raadzaam als je naar buiten gaat. Later op de dag neemt de buiigheid af en schijnt vaker de zon.

Lees ook: Geen winter- en zomertijd, maar vierseizoenentijd

onstuimige zee, windstoten
Foto: Pieter de Bruijne
onstuimige zee, windstoten Foto: Pieter de Bruijne

Foto: Pieter de Bruijne

Onstuimig zondag

Na een vrij koude, maar droge nacht met temperaturen van 2-5 graden is het zondag aanvankelijk droog. In het oosten en zuiden schijnt in de ochtend nog af en toe de zon. Vanuit het noordwesten neemt de bewolking toe en in het noorden en noordwesten volgt wat lichte regen. In de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog.

Er staat een vlagerige zuidwestenwind. Boven land waait het matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig. In het noordwestelijk kustgebied, bij de Wadden en het IJsselmeer is de wind hard, mogelijk stormachtig, windkracht 7 tot 8. De temperatuur is duidelijk hoger dan zaterdag en ligt tussen 11 en 14 graden.

Volgende week tijdelijk warmer

Na het weekend wordt het tijdelijk warmer met in het zuidoosten zelfs temperaturen van ruim 20 graden. Ook op deze vrijdag is het vrij zacht met temperaturen van 13 tot 16 graden. De details van het weer vandaag en ook van komende week lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Foto: Wieja van der Kamp-Driezen

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Author Image

Rico Schröder

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzichtnext-arrow-blue

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black