Weekend weer: zo mooi wordt het weekend

27 februari 2021, 08:23

89111b6f-ton-wesselius-weekend-weer-zo-mooi-wordt-het-1280x600

Na het uitzonderlijk vroege lenteweer dat we deze week hebben gehad, is het dit weekend een stuk minder zacht. Toch belooft het echt geen slecht weer te worden en is het alsnog prima weer om buiten te zijn. In dit weekendweerbericht lees je hoe mooi het weer dit weekend wordt.

Terwijl een zuidenwind de afgelopen dagen hele zachte lucht vanuit Afrika naar Nederland blies, waait er dit weekend een noordenwind. Daardoor valt de temperatuur duidelijk lager uit en wordt het ongeveer 8-11 graden. Daarmee is het overigens nog steeds te zacht voor de tijd van het jaar, want maxima van 7-8 graden zijn eind februari gebruikelijk.

Het weerbeeld laat dit weekend zonnige perioden, wolkenvelden en stapelwolken zien, waarbij we op zaterdag waarschijnlijk meer zon hebben dan op zondag. Ook verloopt het hele weekend droog. Omdat er weinig wind staat, is het in het zonnetje heel aangenaam en heerlijk weer om een wandelingetje te maken op plekken waar het niet te druk is.

a9d7eca1-ben-saanen-runderen-in-de-mist

Foto: Ben Saanen

Kil door mist en bewolking

De vooruitzichten van het weer dit weekend zien er dus prima uit. Toch is het niet de hele tijd zonnig en zijn er gebieden waar het een aantal uur ronduit kil is. Een keerzijde van dit rustige weer met weinig wind is namelijk dat in de nacht regionaal mist kan ontstaan. Deze mist en lage bewolking lossen ’s ochtends moeizaam op. Zaterdag is de meeste mist en bewolking waarschijnlijk voor het zuiden. Het noorden moet op zondag het langst wachten op het zonnetje.

In de gebieden waar het lange tijd grijs is, blijft de temperatuur flink achter en is het hooguit een graad of 3. Behoorlijk kil dus, zeker in vergelijking met het weer van de afgelopen dagen. Je winterjas heb je dan ook echt wel nodig. Wanneer de zon eenmaal doorbreekt schiet de temperatuur omhoog richting 10 graden en kun je de winterjas prima inruilen voor een tussenjas.

Vrij zonnig, maar stevige noordwestenwind

Vandaag krijgen we al een voorproefje van het weer in het weekend. Het wordt maximaal 8 graden op de Wadden tot 12 in het zuidoosten. Daarbij is het vrij zonnig en ontstaan vooral in het binnenland stapelwolken. De stevige noordwestenwind maakt het voor het gevoel wel een paar graden frisser.

Meer over het weer na het weekend lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Hoofdfoto: Ton Wesselius

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook

Weervideo’s

Actueel weernieuws

Nieuwsoverzicht