Weekverwachting: uitzonderlijk zacht einde van 2021

26 december 2021, 19:15

Weekverwachting
Westenwind - Wisselvallig en winderig weer - Start van de meteorologische winter - Zeeland Foto: Anne-Marie van Iersel

Het kerstweekend verliep behoorlijk winters, maar komende week is winterweer ver weg. De temperatuur loopt zelfs op tot in de dubbele cijfers. Hoe zacht het precies wordt en het weerbeeld daarbij lees je in deze weekverwachting.

De nacht van zondag op maandag en ook tijdens het begin van maandagochtend kan het in het noord(oost)en van Nederland glad zijn door ijzel.

In de loop van maandag loopt de temperatuur in Groningen op naar +4 graden. In het zuiden van het land kan het al 10 graden worden. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken en soms een beetje regen. Aan het einde van de dag volgt vanuit het zuidwesten een meer aaneengesloten regengebied.

Zacht met vrij veel wind

Dinsdag en woensdag worden zachte dagen met maxima van zo’n 9 graden in het noorden tot 12 in de zuidelijk delen van het land. Er valt regelmatig regen en de zuidwestenwind kan flink uitpakken, vooral langs de westkust. De dikke winterjas kan dus even in de kast, maar een regenpak of een (storm)paraplu komt wel van pas.  

Dinsdag is de regen buiig met tussendoor soms wat zon. Op woensdag krijgt de zon nauwelijks kans. Na een grotendeels droge ochtend neemt in de middag de kans op regen toe. 

Stampen in de plassen. Foto: Erica van Leeuwen-De Bruijn
Stampen in de plassen. Foto: Erica van Leeuwen-De Bruijn

Foto: Erica van Leeuwen - De Bruijn

Nog zachter met regionaal 15 graden

De laatste twee dagen van 2021 verlopen uitzonderlijk zacht. In Noord-Nederland komen de maxima donderdag en vrijdag uit op 12 á 13 graden. Ten zuiden van de grote rivieren kan het regionaal zelfs 15 graden worden. Donderdag wordt een bewolkte dag met regelmatig regen, maar vrijdag (oudejaarsdag) lijkt grotendeels droog te verlopen met af en toe zon. 

Het eerste weekend van 2022 lijkt ook heel zacht te worden, maar met maxima van 10-14 graden is het wel iets minder zacht als tijdens de laatste dagen van 2021.

In ons meest uitgebreide weerbericht van Nederland check je dagelijks een verse update over het weer van de komende dagen.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Hoofdfoto: Anne-Marie van Iersel

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven