Zomers raceweekend in Monaco

25 mei 2022, 11:02

Sport
Formule 1 GP van Monaco. Foto: Sam Bagnall/Getty Images) via redbullcontentpool.com

Dit weekend staat de Grand Prix van Monaco op het programma. Het wordt volop zomerweer bij het stratencircuit, al is het zeker niet bloedheet. Voor de race op zondag behoort een bui tot de mogelijkheden. Lees in dit artikel wat de coureurs en toeschouwers kunnen verwachten in dit artikel.

De Formule-1 GP van Monaco is altijd een beladen race. De eer van de winst is op dit beruchte circuit net wat groter dan bij andere races. Elk jaar wordt de race goed bezocht door beroemheden van over de hele wereld.

Max Verstappen behoort zeker tot de favorieten. Zijn grootste uitdager is Charles Leclerc. Voor hem is het een thuisrace, want hij is geboren in Monaco.

Heerlijk weer

De trainingen, de kwalificatie en de race vinden allemaal in de middag plaats. De race start zondagmiddag om 15:00 uur.

Op vrijdag en zaterdag schijnt de zon uitbundig en wordt het een graad of 26. Hier en daar komen stapelwolken voor, maar tot een bui komt het niet. Ga je ernaartoe, vergeet dan de zonnebrandcrème niet. De zon schijnt ’s middags in Monaco met zonkracht 8. Zonder bescherming kan je al in 10 minuten verbranden.

Weersverwachting GP Monaco 2022
Weersverwachting GP Monaco 2022

Toch een bui tijdens de race?

Ook zondag is het eerst volop zonnig. De stapelwolken worden ’s middags wel aanmerkelijk groter dan op vrijdag en zaterdag en weten in de regio uit te groeien tot regen- en onweersbuien. De kans dat de weg nat is voordat de race begint is nihil, maar de buienkans stijgt tijdens de race naar zo’n 15%.

Lees ook: de invloed van het weer op de Formule 1.

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black