Weeronline
Weeronline
  maandverwachting weer november

  Maandverwachting: dit wordt het weer in november

  Aangemaakt: 25 okt 2020, 08:31 uur

  De bomen worden alsmaar kaler, de dagen steeds korter en kouder en dat betekent één ding: het is weer november! Kunnen we deze maand veel donkere dagen verwachten of wordt het juist genieten van het najaarszonnetje? In deze maandverwachting lees je welk weer het in november wordt.

  Rustig weer, dat is wat we deze november vaak lijken te krijgen. Regelmatig staat er weinig wind en dat betekent dat het weleens flink mistig kan worden. Omdat de dagen korter worden en de zon steeds lager aan de hemel staat, lost mist moeizamer op. Toch zullen er ook geregeld mooie herfstdagen zijn met een lekker najaarszonnetje.

  Lees ook: Dit is waarom het juist in de herfst zo vaak mistig is

  Vanwege het rustige weer kan het tijdens heldere nachten flink afkoelen en regionaal vriezen. Ook overdag kan het koud zijn als het lange tijd mistig blijft. Breekt de zon door dan kan het met weinig wind snel aangenaam worden.

  November weer te koud

  Naar verwachting komt de gemiddelde temperatuur rond of iets onder normaal uit. De koude nachten spelen daarbij een rol, maar ook de sombere dagen doen hun duit in het zakje. Ook vorig jaar was november een fractie kouder dan gebruikelijk.

  Qua neerslag wordt november waarschijnlijk een drogere maand dan normaal. Geen kletsnatte taferelen meer dus zoals in oktober, maar dat is zeker geen garantie op compleet droog weer. Er zullen ook dagen met regen of motregen zijn en over de hele maand gemeten brengen deze regengebieden gemiddeld zo’n 50 mm tegenover de gebruikelijke 82 mm. Of het ook voor het eerst dit najaar gaat sneeuwen is nog even afwachten, maar het hoort wel tot de mogelijkheden, zoals eigenlijk normaal is in november.

  Weten wat voor weer we komende dagen krijgen? Lees dan ons meest uitgebreide weerbericht van Nederland

  Foto: Jolanda Bakker

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Yannick Damen