Dit wordt het weer tijdens Nederland-Oostenrijk

24 juni 2024, 13:05

Sport
Heerlijk weer in aantocht tijdens Nederland-Oostenrijk. Foto: Joke Nijenhuis

Morgen staat de derde en laatste wedstrijd van de groepsfase op het programma voor Oranje en zowel in Duitsland als in eigen land kan jij op zomerse omstandigheden rekenen. Wat je precies kan verwachten lees je hier.

Voor de vele duizenden toeschouwers die richting Berlijn gaan ziet het er positief uit. Vandaag is het er al zomers warm met maxima van een graad of 25, maar morgen doet de temperatuur er nog een schepje bovenop. Overdag wordt het maar liefst 28 graden en daarbij is het zonovergoten. Dat wordt dus flink zweten als jij meeloopt in de oranje parade!

Tijdens de aftrap, om 18:00, uur is het nog steeds heel warm met een graad of 26. De toeschouwers houden het de hele wedstrijd droog en ook de zon schijnt nog regelmatig. Er komen hooguit enkele onschuldige stapelwolken tot ontwikkeling.

Ook in Nederland zomers warm

Net zoals bij onze oosterburen kunnen wij rekenen op volop zomerse taferelen. Dinsdag verloopt namelijk droog en zonovergoten. Daarbij wordt het in bijna heel het land zomers warm en in het zuidoosten kan het zelfs 28 of 29 graden worden. Alleen vlak aan de kust is het met 23 graden net niet zomers warm.

Ook tijdens de aftrap is het op veel plekken nog zomers warm en daarmee is het dus eindelijk een keer heerlijk weer om de wedstrijd lekker buiten op een groot scherm te kijken. Gedurende de wedstrijd blijft het overal droog en veelal zonovergoten en koelt het slechts langzaam af.

Hoge zonkracht

Ben jij overdag al op het terras te vinden? Houd dan rekening met de hoge zonkracht. Midden op de dag wordt in ons land dinsdag zonkracht 7 tot 8 bereikt. Een onbeschermde huid kan dan al binnen 10 minuten verbanden.

Ook in Berlijn is dinsdag sprake van een zonkracht 7 en ook hier dan de meegereisde supporters er dus goed aan om zichzelf in te smeren!

Zonvenant

Lees ook: Dit is de kracht van de zon.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven