Weekverwachting: zo wisselvallig is het deze week

23 februari 2020, 15:39

Weekverwachting
Ben-Saanen-weekverwachting-wisselvallig-weer-houdt-aan-1280x600
Ben-Saanen-weekverwachting-wisselvallig-weer-houdt-aan-1280x600
Ben-Saanen-weekverwachting-wisselvallig-weer-houdt-aan-1280x600

Er komt maar geen einde aan het wisselvallige weer. Ook deze week dendert de eeuwigdurende herfst door en valt elke dag neerslag. Wel krijgt het weer een licht winters tintje met woensdag en donderdag kans op natte sneeuw. In deze weekverwachting lees je hoe wisselvallig het precies wordt en of de natte sneeuw ook blijft liggen.

Al sinds eind januari is het wisselvallig en deze week komt daar geen verandering in. Dagelijks trekken buien over het land en soms waait het daarbij stevig. Het is zelfs niet uitgesloten dat het ergens deze week opnieuw tot storm komt. Opvallend is dat woensdag en donderdag vrij koude poollucht ons land weet te bereiken. Hierdoor krijgen de buien een winters karakter met hagel en natte sneeuw. Mogelijk blijft de natte sneeuw zelfs even liggen op auto’s of gras. De kans hierop is het grootst in hoge gebieden zoals de Veluwe.

Lees ook: Vierde officiële storm een feit

Wisselvallig eerste deel van de week

Maandag valt overdag af en toe regen en is het bewolkt. In de middag en avond trekt een regengebied vanuit het noordwesten over het land en gaat het langer en harder regenen. De maxima komen uit op 10 graden in het noorden tot 12 in het zuiden.

Dinsdag is er een mix van zon, stapelwolken en buien. Tijdens buien is het met een graad of 3 voor het gevoel koud. Door de stevige wind voelt het dan aan alsof het vriest. Tussen de buien door stijgt de temperatuur naar 8-10 graden.

Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag trekt een gebied met buien over het land. Bij deze buien kan op verschillende plaatsen natte sneeuw vallen. Mogelijk wordt het plaatselijk zelfs even wit. Het koelt af naar 0 tot +2 graden. Lokaal kan licht vriezen met -1 graad. Er is kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Lees verder onder de foto

Jannes-Wiersema-winterse-bui-in-wisselvallige-week-met-veel-wind
Jannes-Wiersema-winterse-bui-in-wisselvallige-week-met-veel-wind

Foto: Jannes Wiersema

Woensdag normale maxima voor februari

Woensdag wordt de koudste dag van de week met maxima van 6 à 7 graden. Dit zijn hele normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Het weerbeeld bestaat uit wolkenvelden, buien en zonnige momenten. Bij buien is kans op hagel, onweer en natte sneeuw.

De dagen daarna blijft het wisselvallig. Donderdag trekt een neerslaggebied over het land en tussen de regendruppels door kunnen een paar kletsnatte sneeuwvlokken zitten. Ook vrijdag en in het weekend valt regelmatig regen. Bovendien is de wind weer van de partij en is er een kleine kans op storm. De temperatuur loopt tijdelijk op naar 8-11 graden op vrijdag en zaterdag. Daarna wordt het opnieuw een paar graden kouder.

Lees ook: Weerbericht Nederland

Hoofdfoto: Ben Saanen

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Yannick Damen

Yannick Damen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven