Wisselvallig GP-weekend in Rusland

22 september 2021, 10:15

De komende dagen is het wisselvallig in Sotsji en omstreken. Vooral de kwalificatie zaterdag kan kletsnat verlopen, maar ook zondagmiddag tijdens de race is kans op buien. Het wordt 18-20 graden.

Sotsji is een badplaats aan de Zwarte Zee. Het circuit Sochi Autodrom ligt bij het voormalige olympische dorp. De Winterspelen van 2014 konden hier worden georganiseerd dankzij de nabijheid van het Kaukasusgebergte. Inhalen op dit circuit is heel lastig. De kwalificatie op zaterdag is hierdoor zeer belangrijk.

Regen, droog en weer regen 

Vrijdag start met regen, waardoor er grote kans is dat de eerste vrije training op een nat circuit zal plaatsvinden. Tijdens de tweede vrije training in de middag is het waarschijnlijk droog. Het wordt maximaal 18 graden bij een matige westenwind. 

In de nacht naar zaterdag gaat het regenen en de hele zaterdag verloopt nat. Ook tijdens de kwalificatie is grote kans op regen en zelfs als het even wat droger is zal het circuit zeer waarschijnlijk nog nat zijn. Het wordt hooguit 18 graden.

weersverwachting GP Rusland 2021

Tijdens race mogelijk wisselende omstandigheden

De weersverwachting voor zondag is vrij onzeker. Er is kans op buien, maar het kan tijdens de race ook zeker droog zijn met zelfs ruimte voor de zon. Zowel een bui tijdens de race die droog begon als een opdrogende baan zijn mogelijke scenario’s. Met zon wordt het circa 20 graden. 

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Hoofdfoto: Bryn Lennon / Getty Images for Red Bull Racing / redbullcontentpool.com

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black