Weekendweer: droog en rustig weer precies in het weekend

22 oktober 2021, 16:39

Vandaag is het nog behoorlijk onstuimig en ook voor de eerste helft van volgende week staat buiig en winderig herfstweer op het programma. Het beste weer van de komende tijd valt precies in het weekend! Lees hoe aangenaam het bij jou dit weekend wordt. 

Deze vrijdag is het nog flink onstuimig, zeker in de kustprovincies. De (noord)westenwind is aan zee hard tot soms stormachtig en in het noorden en langs de noordwestkust zijn zware windstoten tot zo’n 80 km/uur mogelijk. In het Waddengebied kan de wind uithalen naar 90 km/uur. Ook trekken talrijke buien over het land, maar in de loop van de middag wordt het vanuit het noorden droger en breekt de zon goed door. Met 11 of 12 graden is het aan de frisse kant voor eind oktober. In het westen kan het lokaal 13 graden worden.

Meer details over het weer van vandaag, vanavond en komende nacht lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland. 

Zaterdag nauwelijks wind

Het contrast met het weer van vandaag en gisteren is zaterdag groot. Onstuimig weer met zware windstoten heeft plaatsgemaakt voor een zwakke wind. Er is veel bewolking en vooral in de middag schijnt ook af en toe zon. Heel lokaal is een buitje niet uitgesloten, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. Veel warmer dan 13 graden wordt het niet, maar doordat het nauwelijks waait is het prima weer voor een wandeling, een bezoek aan een attractiepark of werken in de tuin.

tuinieren, herfst, bladeren

Foto: Adobe Stock / Konstantin Zibert

Zondag meer zonneschijn 

Op de tweede dag van het weekend blijft het overal droog. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind en het wordt op veel plaatsen 12 of 13 graden. In het zuiden kan het 14 graden worden en in de Limburgse heuvels is een lokale 15 graden niet uitgesloten. Hiermee is de temperatuur redelijk normaal voor eind oktober.

Na het weekend loopt de temperatuur verder op met halverwege de week maxima van 15 tot 17 graden. Wel is het vooral de eerste dagen wisselvallig met kans op regen, maar ook droge perioden met zon. De wind zit in de zuidwesthoek en is soms weer nadrukkelijk aanwezig.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Hoofdfoto: Johnny Willemsen

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black