Weekendweer: zo zomers én nat wordt het weekend

20 augustus 2021, 07:40

Mensen genieten op terras café restaurant van zonnig en warm zomerweer. Foto: Ton Wesselius

Na de bewolking en regen van afgelopen dagen kijk jij misschien wel uit naar mooi zomerweer. Dan heb je dit weekend geluk, maar we hebben helaas ook slecht nieuws. In dit weekendweerbericht vertellen we je er alles over.

Lekker de stad in en een terrasje pakken, het is er zaterdag prima weer voor! Vooral in de middag breekt de zon door en dan stijgt de temperatuur naar een warme 23 graden in Amsterdam tot een zomerse 26 in Roermond. Het blijft droog en daarmee is het heerlijk weer om naar buiten te gaan. Zaterdagochtend ziet het weerbeeld er overigens nog niet zo rooskleurig uit. Op veel plaatsen is het dan namelijk grijs en zelfs mistig. Gedurende de ochtend breekt de zon door. Laat je dus niet foppen door de grijze start. In de middag komt het namelijk helemaal goed en kun je lekker in je T-shirt van het zonnetje genieten!

Inspiratie nodig voor het weekend? Wij geven je toffe tips voor binnen en buiten zodat jij altijd wat leuks te doen hebt!

Top van onweerswolk
Top van onweerswolk

Foto: Ben Saanen

Regen- en onweersbuien verdrijven de warmte

Het warme weer is van korte duur. In de loop van zaterdagavond bereiken namelijk regen- en onweersbuien ons land. Dat gebeurt als eerste in Zeeland en de buien trekken gedurende de nacht naar zondag richting het noordoosten. Voor de buien uit kun je nog lekker buiten zitten, want de temperatuur blijft lang rond of boven 20 graden. En met een beetje geluk klaart het vóór de buien nog even op en kun je de planeet Jupiter zien als het donker is.

Zomer valt in het water
Zomer valt in het water

Foto: Ab Donker

Nat, natter, natst

Zondag is het compleet ander weer dan zaterdag. Met 19-21 graden is het duidelijk koeler, maar vooral buien spelen jouw geplande buitenactiviteiten parten. Af en toe regent het flink door en kan het zelfs onweren. Gelukkig zijn er zondag ook droge perioden met mogelijk wat zonneschijn. Check dus even de radar als je op pad gaat en in ons meest uitgebreide weerbericht van Nederland lees je van tevoren wat je in jouw regio kan verwachten.

Vrijdag van alles wat

Het weekend kent dus twee gezichten en toevallig krijg je deze vrijdag van beide een beetje te zien. De dag start met wolkenvelden, maar geleidelijk breekt de zon vaker door. Er kunnen een paar buien ontstaan en met 20 graden in het noordwesten tot 23 in het zuidoosten is het al wat warmer dan de afgelopen dagen. Kortom: het weer van vrijdag is een opmaat voor het weekend!

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Hoofdfoto: Ton Wesselius

Yannick Damen

Yannick Damen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black