Warme afsluiting F1 seizoen in Abu Dhabi

19 november 2022, 08:43

F1 Abu Dhabi. Foto: Mark Thompson / Getty Images via redbullcontentpool.com

Tijdens de laatste race van het F1 seizoen in de Verenigde Arabische Emiraten zal het weer niet of nauwelijks een rol spelen. Alleen de warmte is nog een klein aandachtspunt.

De race in Abu Dhabi vormt traditioneel het slotstuk van het Formule 1 seizoen. De titel staat niet meer op het spel en de weersverwachting brengt ook geen spanning met zich mee. Het wordt zondag maximaal 29 graden en het is daarbij zonnig. Het asfalt kan daardoor opwarmen naar 50 graden, maar tijdens de race koelt het asfalt flink af.

De race vindt plaats van 17-19 uur lokale tijd (14-16 uur Nederlandse tijd) en dan is het al wat afgekoeld. Als de race start is het nog 27 à 28 graden en als de race eindigt is het een graadje minder warm. De zon gaat een half uur na de start onder en om 18 uur is het donker. Het asfalt zal tijdens de race daardoor snel afkoelen tot beneden 30 graden. De keuze van de juiste banden, in relatie tot de asfalttemperaturen, is dus een klein aandachtspunt tijdens de race.

F1 weer GP Race Abu Dhabi
F1 weer GP Race Abu Dhabi

Er waait een matige noordwestenwind van de Perzische golf. Hiermee wordt vrij vochtige lucht aangevoerd, waardoor het een paar graden warmer aanvoelt dan de thermometer aangeeft.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Jaco van Wezel

Jaco van Wezel

Meteoroloog en hoofdredacteur nieuws

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black