Weekverwachting: winter maakt plaats voor herfst

17 januari 2021, 20:19

0983cb4b-ton-wesselius-winter-herfst-weekverwachting-1280x600

Na de sneeuw van dit weekend krijgt de winter geen vervolg. Sterker nog, het wordt compleet herfst deze week. In deze weekverwachting lees je wat voor weer het komende week precies wordt.

Een stevige zuidwestenwind blaast deze week zachte lucht naar ons land. Dat zal even wennen zijn, want de afgelopen tijd is het vrij koud geweest. Van dinsdag tot en met donderdag komt de temperatuur ruim boven normaal uit met 9-11 graden. ’s Nachts daalt het kwik naar 7 tot 8 graden, maar liefst 12 graden warmer dan afgelopen week! Van winter is dan ook geen spoor meer te bekennen. Het is bijna niet voor te stellen dat er in het weekend nog sneeuw lag en het een paar dagen later alweer hartstikke zacht is.

De zuidwester blaast niet alleen zachte lucht naar ons land, maar ook een flinke portie regen. Dinsdag lijkt vooralsnog de natste dag te worden met vooral in de ochtend flinke perioden met regen. Ook de dagen daarna is de regen niet uit de lucht, maar zien we ook langere droge perioden. Het is drie dagen lang onstuimig met van dinsdag tot en met donderdag een matige tot vrij krachtige wind in het binnenland. Aan zee waait het dan krachtig tot hard en mogelijk zelfs stormachtig. Daarbij is kans op zware windstoten, compleet herfst dus.

a278f768-ton-wesselius-paraplu-tegen-de-wind-en-regen-houden

Foto: Ton Wesselius

Herfst maakt opnieuw plaats voor winter?

Vanaf vrijdag raken we het zachte weer kwijt, maar echt winteren wil het voorlopig niet. De temperatuur keert komend weekend terug naar normale waarden van een graad of 5. Mogelijk kan het in de nacht weer licht vriezen. Wel blijft het wisselvallig met dagelijks kans op buien. Tussen de buien door en tijdens zonnige perioden is het dan prima weer voor een wandeling. Het blijft doorwaaien, maar lang niet zo hard als eerder in de week.

Lees ook het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

f4be16a9-logo-upday

Hoofdfoto: Ton Wesselius

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook