Weeronline
Weeronline
  Vakantieweer Europa

  Vakantieweer Europa: hier vind je stabiel zonnig en warm weer

  Aangemaakt: 16 jul 2020, 07:20 uur

  Verlang jij ook zo naar langdurige zon en warmte? In Nederland wil het maar niet standvastig zomerweer worden. In dit artikel bespreken we hoe het vakantieweer in Europa eruitziet in de landen om ons heen en lees je waar het wel stabiel zonnig en warm is. Op die plekken is soms zelfs sprake van flinke hitte.

  Veel mensen die niet thuisblijven of op vakantie gaan in ons eigen land reizen af naar België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland of Oostenrijk. Het is in deze landen, net als in Nederland, wisselvallig zomerweer. Warme, zonnige en droge dagen worden afgewisseld met bewolkte en buiige dagen met lagere temperaturen.

  Lees voor het vakantieweer in eigen land of bij onze zuiderburen ook ons uitgebreide weerbericht voor Nederland en voor België.

  Eind deze week is het in de genoemde landen op grote schaal zomers warm. Er zijn flinke zonnige perioden, stapelwolken en wolkenvelden. Vooral in de Duitse en Oostenrijkse Alpen ontstaan enkele regen- en onweersbuien.

  Zomer in de Ardèche

  Foto: AdobeStock / gumbao

  In Frankrijk is het dit weekend op de meeste plaatsen vrij zonnig en stijgt de temperatuur naar 27 tot 29 graden en in het zuiden wordt het met 30-33 graden tropisch warm. Aan de kust van Normandië en in Bretagne komen veel wolkenvelden voor en wordt het slechts 21 graden.

  Goed doe-weer na het weekend in Benelux en Duitsland

  Na het weekend stroomt vanuit het noorden koelere lucht uit over West- en Centraal-Europa. Hierdoor wordt het in de Benelux, Duitsland, Polen, Tsjechië en het uiterste noorden en noordwesten van Frankrijk opnieuw wisselvallig zomerweer met een mix van wolken, zon en enkele buien. Hoogzomers weer blijft dus uit, maar het is vaak droog en de zon is regelmatig te zien. Doordat de temperatuur daarbij op een normaal niveau van 20-25 graden uitkomt is het voor velen wel prima vakantieweer. Bij deze temperaturen kun je veel ondernemen. Voor zonnebaden op het strand is het fris.

  Goed doe-weer

  Foto: AdobeStock / Famveldman

  In de rest van Frankrijk domineert de zon het weerbeeld en is het zomers warm met maxima van 25 tot 30 graden. In de Ardèche, het Centraal Massief en aan de Côte d’Azur is het meestal tropisch warm met maxima van 30-33 graden. Als liefhebber van zon en warmte ben je hier dus aan het juiste adres. In de bergen kan soms wel een stevig warmte-onweer losbarsten.

  Blijf op de hoogte van het vakantieweer in Europa via Weerbericht Europa

  De grens van koele en warme lucht bevindt zich komende week boven de Alpen. Hierdoor ontstaan geregeld fikse regen- en onweersbuien. De zwaarste buien zijn voor Oostenrijk en het noordoosten van Italië, terwijl Zwitserland de meeste droge en zonnige uren kan verwachten. De maximumtemperatuur ligt in beide landen rond 25 graden. In steden als Bazel en Genève wordt het soms 30 graden.

  Flinke hitte in Zuid-Europa

  Wie afreist naar Zuid-Europa kan zich opmaken voor hete omstandigheden. In Spanje en Portugal is en blijft het voorlopig zonnig en zeer heet. In het binnenland stijgt de temperatuur tot begin volgende week regelmatig naar 40 graden. Aan de Spaanse costa’s en de Portugese kust is het vaak prima uit te houden met maxima rond 30 graden en een verkoelende wind vanaf zee.

  Hitte in Spanje

  Foto: AdobeStock / .shock

  Ook in Italië,Kroatië en Griekenland wordt het steeds zonniger en warmer met tropische temperaturen van 30-35 graden. In vooral het binnenland van Kroatië, in de Griekse bergen en op de rest van de Balkan ontstaan soms stevige regen- en onweersbuien.

  Verandering in het vakantieweer zoals het nu is in Europa lijkt voorlopig niet aan de orde.

  Hoofdfoto: AdobeStock / Samael334

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Jaco van Wezel