Weeronline
Weeronline
  zomervakantie weerbericht standvastig zomerweer

  Zomervakantie weerbericht: krijgen we nog een keer standvastig zomerweer?

  Aangemaakt: 15 jul 2020, 07:31 uur

  De zomer hobbelt dit jaar een beetje op en neer en van échte hitte is op een paar dagen in juni na nog geen sprake geweest. Kabbelt de zomer ook komende week voort of krijgen we eindelijk standvastig zomerweer? Je leest het in dit weerbericht voor de zomervakantie.

  Precies wanneer regio Midden dit weekend vakantie krijgt, is het voor veel mensen prima zomerweer met temperaturen tussen 20 en 25 graden en weinig wind. Regionaal kan het dit weekend ruim 25 graden worden. De kans daarop is in het zuiden zo’n 50% en in het midden 20%. Daarbij wisselen zon en wolken elkaar af en blijft het overwegend droog. Daarmee zijn het ideale omstandigheden om buiten wat te ondernemen. Bijvoorbeeld voor een fietstocht is het perfect weer, omdat er weinig wind staat.

  Zaterdag lijkt de mooiste dag van het weekend te worden. Op zondag neemt de onzekerheid toe, omdat de wind dan naar het noordwesten kan draaien. Hoe snel dat gaat, bepaalt hoe gauw het in de middag afkoelt.

  Foto: Jolanda Bakker

  De zomer kabbelt maar voort: geen standvastig zomerweer te bespeuren

  Het weer van komend weekend is eigenlijk heel kenmerkend voor deze zomer. Flinke pieken zijn er niet en wanneer de temperatuur een keer hoger uitvalt, is dat van korte duur. Na het weekend neemt de kans op koeler weer toe, maar iets hogere temperaturen blijven op de loer liggen. Over het algemeen is de kans op buien klein en kunnen we regelmatig van het zonnetje genieten. Best prima eigenlijk als je in eigen land op de camping staat. Zweet je tenminste niet je tent uit én drijft je tent niet weg.

  De zomer kabbelt dus opnieuw voort. Hoe warm of koel het volgende week precies wordt, is afwachten. De verwachting blijft onzeker en de afgelopen weken hebben ons geleerd dat koel weer deze zomer toch al gauw op de loer ligt.

  Lees ons meest uitgebreide weerbericht van Nederland en volg alle ontwikkelingen in detail op de voet.

  Hoofdfoto: Ben Saanen

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Yannick Damen