Zo warm wordt de tweede helft van de lente

16 april 2021, 09:00

Seizoensverwachting
Vrouw ligt lekker te zonnen in hangmat in lente of zomer

Lekker met korte mouwen en zonder jas naar buiten, het zat er de afgelopen tijd vaak niet in. Brengt de rest van de lente voor zon- en warmteliefhebbers beter weer, of blijft het regelmatig bibberen als je buiten bent? Wij blikken met je vooruit op het weer dat we in de tweede helft van de lente krijgen.

De komende tijd raken we het koude weer langzaam kwijt, maar dat betekent niet dat het gelijk heel warm wordt. De rest van de lente krijgen we namelijk vooral gematigd lenteweer. De komende weken betekent dit, dat we weer richting normale temperaturen van 15 graden gaan en in mei komt de 20 graden vaker in zicht. Langdurig warm weer lijkt er niet in te zitten, maar koud kan het nog wel zijn. Wanneer de wind over het koude water van de Noordzee naar ons land waait dan is het gelijk behoorlijk fris. Zeker in de kustgebieden!

Daarmee is het dus niet bepaald het weer om in je eigen tuin te zonnebaden, maar wel heerlijk doe-weer. De komende weken blijft het meestal droog, dus dat is perfect om wat klusjes in de tuin te doen.

Man legt grasmatten in de tuin
Man legt grasmatten in de tuin

Foto: Adobe Stock / Alexander Raths

Kans op buien in mei

Zo droog als de lente vorig jaar was, wordt het nu niet. In mei is namelijk groeizaam weer op komst en neemt de kans op buien toe. Goed nieuws voor je tuin en natuurlijk ook voor de natuur! We kunnen daardoor extra lang genieten van het frisse lentegroen.

Hoe warm het de komende dagen wordt lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Hoofdfoto: Adobe Stock / Sonja Birkelbach

Yannick Damen

Yannick Damen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven