Weekendweer: wisselvallig weekend?

15 maart 2024, 07:30

Weekendverwachting

We hebben eventjes van lenteachtige taferelen kunnen genieten, maar wisselvallig weer ligt weer op de loer en ook dit weekend kent grote verschillen. Wat kunnen we verwachten?

Deze vrijdagochtend is vrij veel bewolking aanwezig met enkele buien. ’s Middags kunnen we stevigere buien verwachten met kans op hagel, onweer en windvlagen. Alles over het weer vandaag lees je in ons uitgebreide weerbericht Nederland.

Vriendelijke zaterdag, frisse wind

Zaterdagochtend heeft vooral het uiterste oosten van het land mogelijk nog met enkele buien te maken, maar al vrij snel trekt dit naar Duitsland weg. Er volgt een droge middag met een afwisseling van wolken en zonneschijn. De meeste zon is weggelegd voor de kustprovincies. De matige tot aan zee soms vrij krachtige noordwestenwind blaast minder zachte lucht vanaf de Noordzee ons land binnen, waardoor het kwik blijft steken op maximaal 11 of 12 graden. Bovendien maakt de wind het voor het gevoel nog wat frisser.

Zaterdagavond verloopt droog met een mix van wolken en opklaringen. Het koelt flink af: in het noordoosten daalt de temperatuur naar waarden rond het vriespunt, elders blijft het ruim boven nul.

De paraplu komt zondag weer goed van pas. Foto: Toon Boons
De paraplu komt zondag weer goed van pas. Foto: Toon Boons

Regen op zondag

Zondag heb je de paraplu weer nodig, want er trekt een regengebied over het land. Lokaal heeft de regen een buiig karakter, waardoor het soms even goed door kan plenzen. Een groot gedeelte van de dag regent het in heel het land. Pas in de avond wordt het vanuit het westen geleidelijk droog. Het wordt 13 graden bij een matige zuiden- tot zuidwestenwind.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Thumb video: Nellie Bartels

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven