Weekendweer: hoe zuidelijker, hoe beter

13 augustus 2021, 07:16

Zon, Limburg, terras, Valkenburg Foto: Jan Boneschansker

De weersverwachting voor het weekend ziet er redelijk gunstig uit, zeker voor de zuidelijke helft van het land. Zaterdag is waarschijnlijk op de meeste plaatsen de beste dag van het weekend. Hoe dit zit lees je in dit weekendweerbericht.

Het is vriendelijk zomerweer zonder echte hitte. Vandaag blijft het overal droog en is er een mix van wolkenvelden en zon. De wolkenvelden bestaan vooral uit hoge sluierwolken, waar de zon vaak wel doorheen kan schijnen. Het wordt 20 graden in Den Helder tot 25 graden in Limburg. 

Grotendeels droge zaterdag 

Zaterdag wisselen zon en wolken elkaar af, met in het noorden meer wolken dan in het zuiden. Het is uitstekend weer voor buitenactiviteiten, maar pas wel op met genieten van de zon. De zon schijnt tussen 12:00 en 15:00 uur met zonkracht 6. Zonder zonnebrandcrème kan je al in 15-30 minuten verbranden. 

In de loop van de middag is in het noorden een enkele bui mogelijk, maar wellicht blijft het tot de avond overal droog. In de avond en nacht neemt in de noordelijke helft van het land de neerslagkans verder toe.

De wind is matig en waait uit het zuidwesten. Het wordt zaterdagmiddag 20 graden op de Wadden tot 24 graden in Zuid-Nederland. In Limburg wordt mogelijk lokaal een zomerse 25 graden gehaald. 

Stapelwolken-september-2019-Ab-Donker
Stapelwolken-september-2019-Ab-Donker

Foto: Ab Donker

Tweedeling op zondag

Voor zondag is de verwachting wat onzeker. Als het meezit kan je in een groot deel van het land nog genieten van een prima dag met regelmatig zon en maxima van 23-25 graden. Noord-Nederland moet het waarschijnlijk doen met 20-22 graden, veel wolken en af en toe regen. Als het tegenzit blijft het aangename weer beperkt tot Zuidoost-Brabant en Limburg en heeft ook Midden-Nederland zondagmiddag regen.

Wij tellen al af naar het weekend! Check hier onze tips.

Volgende week wisselvallig en mogelijk veel wind

Maandag wordt het 19-20 graden en dinsdag slechts 17-18 graden. Het is daarbij wisselvallig en de westen- tot noordwestenwind is nadrukkelijk aanwezig. Vooral dinsdag kan het aan zee zeer onstuimig worden. 

Later in de week wordt het waarschijnlijk weer wat rustiger, droger en iets warmer. Een echt zomerse periode zit er voorlopig echter niet in.  

De laatste ontwikkeling volg je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Hoofdfoto: Jan Boneschansker

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black