Dit wordt het weer bij Nederland-Polen

13 juni 2024, 14:25

Sport
Oranje vlaggetjes. Foto: Jolanda Bakker

Het EK staat op het punt van beginnen en de belangrijkste vraag is natuurlijk; kunnen de supporters tijdens de wedstrijden een beetje lekker weer verwachtenen houden we het in eigen land een beetje droog tijdens onze eerste poulewedstrijd? Het antwoord lees je hier.

Na een overtuigende voorbereiding gaat het Nederlands elftal komende zondag om 15:00 uur de eerste poulewedstrijd spelen tegen Polen. Gastland Duitsland trapt vrijdag al het EK af tegen Schotland.

Net als in eigen land is het bij onze oosterburen deze dagen vrij wisselvallig met regelmatig buien die over het land trekken. Toch is het vrijdag tijdens de openingswedstrijd, om 21:00 uur, van het EK in München best aangenaam! Tijdens de aftrap is het droog met een mix van wolken en opklaringen bij een graad of 17. Ook gedurende de wedstrijd lijkt het droog te blijven!

lees ook: dit is het weer in de speelsteden van het EK voetbal 2024

Wat doet het weer in Hamburg?

De vele duizenden supporters die de komende dagen richting Hamburg vertrekken doen er goed aan om een poncho in te pakken. Het weekend verloopt namelijk vrij wisselvallig in Hamburg met dagelijks kans op buien die over de regio trekken.

Zondagmiddag bestaat het weerbeeld in het noordwesten van Duitsland uit een mix van wolken, zon en enkele buien. De buienkans voor Hamburg op zondagmiddag bedraagt op dit moment zo'n 50%. Met een beetje geluk houden de supporters het op de tribunes dus alsnog droog. Bij een meest matige wind uit het zuidwesten loopt de temperatuur uiteindelijk op naar een graad of 20.

WOL weerbericht 1e wedstrijd
WOL weerbericht 1e wedstrijd

Als het Nederlands elftal de eerste wedstrijd weet te winnen kan er in ieder geval onder droge omstandigheden nog lang worden gefeest. In de loop van de middag nemen de buien in activiteit af en in de avond is het overwegend droog in de regio Hamburg.

In eigen land ook grote buienkans

Net als bij onze oosterburen krijgen wij zondag te maken met een licht wisselvallig weerbeeld. De temperatuur valt met 17 graden aan zee tot een graad of 20 in het zuidoosten wel iets hoger uit dan de voorgaande dagen, maar echt warm is het zeker niet. Normaal gesproken ligt de temperatuur halverwege juni tussen 18 en 22 graden.

Het weerbeeld bestaat zondagmiddag uit een mix van zon, wolken en enkele buien die over het land trekken. De kustgebieden hebben daarbij betere papieren om de wedstrijd droog te kunnen bekijken. Een enkele bui is ook hier zeker mogelijk, maar de meeste buien lijken bestemd te zijn voor het binnenland. Als jij de wedstrijd buiten wilt kijken en er zeker van wilt zijn dat je het droog houdt is het een slim idee om een partytent neer te zetten. In de avond nemen de buien snel in activiteit af.

Alle details over het weer de komende dagen lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven