Weekverwachting: nog even genieten van de zon

13 november 2022, 19:15

Weekverwachting
Wielrennen op een zonnige novemberdag. Foto: Piet Grim

Na het schitterende weekend hebben we op maandag nog een toegift van de zon. Wel is het minder zacht dan de afgelopen dagen. Donderdag wordt de warmste dag van de week, maar juist dan staat er behoorlijk wat wind en trekken buien over het land. In het weekend zijn er minder buien, maar het zonnige weer keert niet terug.

Heb je in het weekend niet genoeg gekregen van het zonnige weer, dan kunnen we maandag opnieuw genieten van de herfstzon. Wel start de dag koud met op uitgebreide schaal vorst aan de grond en in het noorden komen wolkenvelden voor. In de middag wordt het 9 graden in het noorden tot 12 graden in het zuidoosten en er staat een matige wind. Hierdoor is het toch iets minder lekker dan in het weekend.

Wisselvallig herfstweer

De dagen daarna zijn er juist veel meer wolkenvelden en kan de hoeveelheid zon echt tegenvallen. Af en toe valt er wat regen, maar er zijn ook lange droge perioden. Het toeval wil dat we de meeste regen tijdens de nachtelijke uren krijgen. De temperatuur valt een graadje hoger uit en als je alleen naar de temperatuur kijkt zou je zeggen dat we donderdag het beste weer krijgen, het wordt dan 11 tot 14 graden. Juist dan worden overdag buien verwacht een daarbij staat ook een matige tot vrij krachtige wind.

Novemberregen. Foto: Nel van Es
Novemberregen. Foto: Nel van Es

Koeler en minder buien

Richting het weekend neemt de buiigheid af en staat er ook iets minder wind. De middagtemperatuur daalt naar 8 tot 11 graden en voor de tijd van het jaar zijn dit hele normale waarden. Wel is het koeler als je het vergelijkt met de afgelopen dagen, maar het is vooral de volle zon die we moeten missen.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven