Weekverwachting: weersverandering op komst

12 mei 2024, 12:30

Weekverwachting
Het zou goed kunnen dat je deze week een regenboog te zien krijgt. Foto: Jan van Vught.

Na een zonnig, droog en warm weekend neemt in de nieuwe week de kans op buien weer toe. De eerste dagen verlopen nog vrij warm, maar vanaf woensdag gaat de temperatuur omlaag. Lees hier wat je deze week kan verwachten.

Het droge en zonnige weer maakt plaats voor een wisselvallig weertype. Zowel maandag als dinsdag gaan op veel plaatsen nog wel zonnig en droog van start, maar tijdens beide middagen komt het wel tot buien. Maandag komen ’s middags verspreid over het land buien voor terwijl de buien op dinsdag waarschijnlijk beperkt blijven tot de zuidwestelijke helft. Tijdens de buien kan het onweren en komen mogelijk windstoten voor.

Beide dagen stijgt het kwik nog naar 21 graden in het zuidwesten tot lokaal 25 of 26 graden in het oosten en noordoosten. Pal aan de kust steekt een briesje van zee op, waardoor het hier behoorlijk kan afkoelen. Wanneer de zon een tijdje schijnt is het heerlijk weer om naar buiten te gaan. Smeer je wel goed in als je lange tijd in de zon zit, want de zon schijnt tussen 13:00 en 15:00 uur met UV-Index 5. Een onbeschermde huid kan dan al binnen 20-40 minuten kan verbranden.

Tijdens zonnige perioden is het heerlijk buitenweer. Foto: Toon Boons.
Tijdens zonnige perioden is het heerlijk buitenweer. Foto: Toon Boons.

Minder warm

Vanaf woensdag gaat de temperatuur omlaag. Koud wordt het niet, want de middagwaarden komen rond 19 graden uit en dit is vrij gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. Tijdens de nachten is het 11 tot 13 graden. Het blijft wisselvallig met dagelijks kans op een aantal buien, maar ook zeker lange droge perioden met zon. Op complete verregende dagen hoeven we deze week dus niet te rekenen. De wind houdt zich over het algemeen rustig.

Ondanks de lagere temperaturen dan voorgaande dagen is het tijdens droge perioden helemaal niet zo slecht om eropuit te trekken. Het buitenweercijfer scoort later in de week dan ook een keurige 7!

Banner Whatsapp WOL

Met ons uitgebreide weerbericht Nederland blijf je dagelijks op de hoogte van het weer in jouw regio.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven